سه‌شنبه, 6 آذر 1403
مشروح خبر :: گام بلند دولت سیزدهم در اتمام طرح‌های آبی آذربایجان شرقی/ طرح انتقال آب ارس تا ۲۵ سال نیاز شرب و صنعت تبریز را تأمین می‌کند

گام بلند دولت سیزدهم در اتمام طرح‌های آبی آذربایجان شرقی/ طرح انتقال آب ارس تا ۲۵ سال نیاز شرب و صنعت تبریز را تأمین می‌کند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: بخش آب آذربایجان‌شرقی با استقرار دولت سیزدهم پیشرفت اعتباری مناسبی گرفته و این دولت با برنامه‌ریزی پروژه‌های اولویت‌دار، سعی در رفع مشکلات مردم و تحقق وعده‌های دولت مردمی دارد.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در قالب سفرهای استانی دولت سیزدهم دو بار به آذربایجان شرقی سفر کرد که در دفعه نخست از پروژه آبرسانی به میانه از طریق سد گرمی چای، شامل مرحله نخست سد گرمی چای، تصفیه‌خانه و خط انتقال ۴۹ کیلومتری بهره‌برداری کرد. با بهره‌برداری از این پروژه مردم میانه، شهر تَرک و ۱۷ روستای واقع در مسیر از آب شرب سالم و با کیفیت بالا برخوردار شدند.

رئیس جمهور احداث تصفیه‌خانه میانه به‌دست متخصصان ایرانی را از جمله اقدامات ماندگار در استان آذربایجان شرقی دانست و گفت: «با همت، تلاش و پیگیری‌های مسئولان دولت، پیمانکاران و کارگران عزیز در طول یکسال و نیم اخیر به میزان ۲۰سال گذشته برای این پروژه کار صورت گرفته که شایسته قدردانی است.»
 
۶ هزار میلیارد تومان در سفر نخست رئیس جمهور به بخش آب و برق آذربایجان شرقی تخصیص یافت

یوسف غفارزاده نماینده وزیر نیرو و رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی پس از سفر نخست ریاست جمهور به استان اعلام کرد: در سفر رئیس جمهور به استان در حدود ۶ هزار میلیارد تومان به طرح های آب، برق و فاضلاب استان تخصیص یافت که در نوع خود یک اعتبار استثنایی است.

غفارزاده اظهار کرد: این طرح‌ها شامل آب و کشاورزی، تامین آب کشاورزی، آبرسانی و تامین آب در شهرها و روستاهای استان، تامین آب صنایع، تامین برق روستایی،  ترمیم برق شبکه های روستایی و ایجاد پست های برق در آذربایجان شرقی است.

وی افزود: از این میزان اعتبار نزدیک پنج هزار میلیارد تومان به بخش آب و فاضلاب آذربایجان شرقی تخصیص یافت.

غفارزاده همچنین یادآور شد: در سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی طرح هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته جزو برنامه و طرح های اولویت دار سفر قرار گرفت و زمان بندی پروژه ها برای اجرا مشخص شد.

وی با اشاره به طرح های اولویت دار مصوب در این سفر گفت: در بخش آب، برای سد خداآفرین، سد قیز قلعه سی، شبکه پایاب سد شهریار و آبگیری آن، سد گرمی چای برای تامین آب میانه، شبکه سد پیغام چای جهت تامین آب کلیبر، آبرسانی به مرند و جلفا، موضوع شبکه سهند و سد ایدوغموش میانه مصوبه داشتیم.

وی با بیان اینکه طرح انتقال آب ارس به تبریز طرح ویژه و بسیار مهمی می باشدو با تامین آب شرب و آب صنایع برای ۲۵ سال آینده به عنوان ابرپروژه به حساب می آید، گفت: در این سفر برای اجرای آن دستور تسریع صادر شد تا انشاءالله در زمان بندی مربوطه به نتیجه برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی افزود: اعتبارات این طرح از محل اعتبارات فاینانس است که اقدامات آن در حال انجام است البته از بابت تامین اراضی و مسیرگشایی اعتبار لازم است که در این خصوص مصوبه در این سفر وجود داشت.

غفارزاده خاطرنشان کرد: برخی طرح‌ها مقطعی پیشرفت خواهند داشت مثل شبکه سهند، قلعه چای و سد آیدوغموش که در ۲ سال آینده به پایان می رسند.

افتتاح سد قیز قلعه‌سی؛ مقصد دومین سفر استانی رئیس جمهور فقید

سفر دوم شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در قالب سفرهای استانی دولت سیزدهم به آذربایجان‌شرقی زمانی بود که قرار بود روسای جمهور ایران و آذربایجان پس از دیدار دو جانبه، سد مهم و بین المللی قیز قلعه‌سی را افتتاح کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه سد قیز قلعه‌سی نماد توسعه در منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری‌ است، تصریح کرد: بهره‌برداری از این طرح موجب ایجاد امید میان مردم عزیز ایران و جمهوری آذربایجان و ناامیدی دشمنان دو ملت و دو کشور خواهد شد.

سید ابراهیم رئیسی در آیین بهره‌برداری از سد قیز قلعه‌سی که با حضور رئیس جمهور آذربایجان برگزار شد، افتتاح این طرح بزرگ و بهره‌مندی دو ملت از آن را از جمله رویدادهای به یادماندنی در تاریخ روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: رودخانه ارس همواره کانونی برای پیوند میان مردم ایران و جمهوری آذربایجان بوده که از احداث سد ارس در ۵۰ سال پیش آغاز شده و تا امروز که به احداث مشترک این طرح بزرگ رسیده است.

رئیس جمهور تامین ۲ میلیارد مترمکعب آب شرب و کشاورزی، تامین ۲۷۰ گیگاوات برق در ۴ نیروگاه و اشتغالزایی برای ۴۰ هزار نفر را از جمله ویژگی‌های طرح مشترک سد قیز قلعه‌سی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان برشمرد و افزود: این طرح که نماد توسعه در منطقه و نشانه عزم و اراده دو کشور و دو ملت برای گسترش همکاری‌ است، موجب ایجاد امید میان مردم عزیز ایران و جمهوری آذربایجان و ناامیدی دشمنان دو ملت و دو کشور خواهد شد.

کد خبر: 74113
  تاریخ خبر : 1403/03/08
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/03/08
 معصومه خداوردیان
 216