جمعه, 25 آبان 1403
مشروح خبر :: دهمین اجلاس «شورای جهانی» آب چرا مهم است؟/ ارائه دستاوردهای کشورها، سازمان‌ها و شرکت‌های فعال صنعت آب در نمایشگاه جانبی

دهمین اجلاس «شورای جهانی» آب چرا مهم است؟/ ارائه دستاوردهای کشورها، سازمان‌ها و شرکت‌های فعال صنعت آب در نمایشگاه جانبی

نمایندگان کشورها از ۱۹ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ مصادف با ۳۰ اردیبهشت تا ۵ خرداد ۱۴۰۳ برای بحث و گفت و گو پیرامون موضوعات مختلف آبی در شهر بالی اندونزی گردهم می آیند.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از پاون، دهمین اجلاس جهانی آب در حالی فردا آغاز به کار می‌کند که علاوه بر گفت و گو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای، انجمن‌های موضوعی بر تامین آب، کاهش سیلاب و آبیاری تمرکز می‌کنند.

شورای جهانی آب (World Water Council) از ۱۹۹۷ هر ۳ سال یکبار به میزبانی یک کشور عضو، اجلاس جهانی آب را به عنوان بزرگترین رویداد آبی در سطح جهان، با هدف جمع آوری، نمایش و ارائه موضوعات جدید طرح‌های ابتکاری، دانش و اطلاعات جدید در حوزه آب برگزار می‌کند.

بیش از ۵۰۰ شخصیت حقوقی از زیرمجموعه‌های سازمان ملل، نمایندگان سازمان‌های بین المللی، بخش‌های دولتی،وزارتخانه‌ها، موسسات علمی عضو شورای جهانی آب هستند و اجلاس نهم در سنگال، اجلاس هشتم در برزیل و اجلاس هفتم در کره جنوبی برگزار شد.

در این بین تسریع در اجرای موثر طرح حق دسترسی به آب شرب سالم، جمع آوری و تصفیه فاضلاب از طریق چارچوب‌های قانونی مناسب از اهم مصوبات اجلاس نهم بوده است.

اجلاس دهم با چه محورهایی و در کجا تشکیل می‌شود؟
در دهمین اجلاس جهانی آب دولت‌ها درباره مدیریت و توزیع کارآمد و عادلانه آّب بحث و گفتگو می‌‌کنند. این اجلاس با شعار «آب برای شکوفایی» قرار است در شهر بالی کشور اندونزی از ۱۹ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ برگزار شود.

اجلاس آب درباره چه موضوعاتی گفتگو می‌کند؟
هدف از برگزاری اجلاس آب ارتقاء آگاهی‌ها در خصوص موضوعات آبی، پشتیبانی‌های سیاسی، ارتقاء مشارکت و تقویت سیاست‌گذاری‌های ملی و بین‌المللی است. در این نشست جلسات مختلفی در سطح روسای ایالات، وزرا، مسئولان محلی، نمایندگان مجلس و مسئولان حوضه‌های آبریز برگزار می‌شود.

هدف از این رویداد به اشتراک گذاشتن عملیات و تجارب موفق ارتقاء روش‌های همکاری و مشارکت در خصوص راه حل‌های موضوعی، تاثیر بر فرآیندهای تصمیم گیری و تعهد برای عمل با استفاده از راه حل‌های محلی مقابله با چالش های محلی و جهانی آب است. اما دهمین اجلاس شورای جهانی آب به طور ویژه به موضوعات زیر می‌پردازد:

امنیت آبی و شکوفایی

●آب برای انسان ها و طبیعت

●کاهش خطر بلایا و مدیریت آنها

●حکمرانی و دیپلماسی آبی

●تامین مالی پایدار برای آب‌

●دانش و ابتکار

همچنین روزهای کنفرانس به بحث درباره موضوعاتی مانند استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر در تصفیه آب و فاضلاب، مدیریت تاب آوری سیلاب در شرایط تغییر اقلیم، مدیریت هوشمند منابع آب، حکمرانی آب، توزیع عادلانه آب، تجهیز منابع مالی، رویکراهای جنسیتی، امنیت آبی، آموزش و ظرفیت سازی و ... اختصاص داده شده است.

از ۴۴ رئیس جمهور و نخست وزیر و ۱۹۳ وزیر در این اجلاس دعوت شده است و پیش بینی می شود بیش از ۲۰ هزار نفر شرکت کننده و دو هزار ژورنالیست در این رویداد مهم به طور حضوری و آنلاین شرکت کنند.

در دهمین اجلاس جهانی آب بیش از ۲۰۰ جلسه تخصصی با هدف به اشتراک گذاری تجارب موفق مقابله با چالش‌های محلی و جهانی آبی برگزار خواهد شد.

همزمان با برگزاری این اجلاس نهادها و شرکت‌های فعال در زمینه آب از کشور اندونزی و نیز سایر کشورها، اقدام به ارائه و نمایش دستاوردها و محصولات و خدمات خود در قالب برپایی نمایشگاه خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود ۸ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کنند. حدود ۴۰ کشور جهان از قاره‌های مختلف اقدام به نمایش دستاوردهای خود در این نمایشگاه خواهند کرد.

چه کشورهایی در اجلاس دهم آب شرکت می کنند؟
حدود ۱۷۰ کشور جهان به این رویداد دعوت شده‌اند که حدود ۲۰ هزار نفر را در برمی‌گیرد.حدود نیمی از شرکت‌کنندگان را نهاد‌ها و سازمان‌های ملی اندونزی تشکیل می‌دهند. عمده شرکت کنندگان در این دوره از آسیای جنوب شرقی خواهند بود.

از جمهوری اسلامی ایران هم  هیئتی متشکل از نمایندگان وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست به ریاست وزیر نیرو در این کنفرانس شرکت می کنند.

در اجلاس نهم نیز که در سال ۲۰۲۲ در سنگال با موضوع امنیت آبی برای صلح و توسعه برگزار شد،۶ هزار شرکت کننده و نمایندگان ۷۰۰ سازمان بین المللی شرکت داشته‌اند. در این رویداد مناطق مختلف دنیا به بخش‌های مدیترانه، امریکا،آسیا-اقیانوسیه و آفریقا تقسیم‌بندی می‌شوند.

براین اساس اداره هر یک از جلسات برعهده نهادهای مختلف است. منطقه مدیترانه، موسسه آب مدیترانه، منطقه آمریکا، بانک توسعه آمریکایی، منطقه آسیا ـ اقیانوسیه و شورای آب آسیا، منطقه آفریقا، شورای وزارتی آب آفریقا و فرآیند سیاسی را برعهده دارند.

آیا اجلاس می‌تواند تغییری ایجاد کند؟
گردهمایی رهبران جهان فرصتی برای توافقات جهانی است که اثری فراتر از اقدامات ملی دارد.برای مثال در اجلاس وزرا، خلاصه ما حصل تمامی موضوعات طرح شده در مدت یک هفته ارائه می شود. در این خصوص بیانیه‌ای منتشر خواهد شد که جمهوری اسلامی ایران در بخش پیشنهاد موضوع حکمرانی آب‌های زیرزمینی جهت درج در بیانیه مشارکت کرده است.

همچنین این اجلاس فرصتی برای نسل جوان جهت مشارکت جدی در زمینه مدیریت پایدار منابع آب است. برنامه‌های این بخش شامل مواردی چون داستان نویسی در خصوص منابع آب مشترک، مسابقه ویدیویی، احیاء و بازسازی رودخانه‌ها، بیانیه جوانان، مشارکت فراگیر در بخش آب و رویدادهای جانبی دیگر همچون تورهای پیاده‌روی، نمایشگاه نهادها و شرکت‌های فعال در زمینه آب از کشور اندونزی و نیز سایر کشورها، فناوری‌ها محصولات و خدمات خود را به معرض نمایش خواهند گذاشت.

کد خبر: 73851
  تاریخ خبر : 1403/02/29
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/02/29
 معصومه خداوردیان
 380