در گفتگو با شبکه خبری آب ایران تشریح شد؛
مهرزاد احسانی رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره ـ جراحی و حوضههای جنوبی در گفتوگو با خبرنگار شبکه خبری آب ایران با اشاره به بارندگیهای شدید اخیر در حوضههای جنوبی کشور و پرشدگی سدها در این حوضه اظهار کرد: با توجه به اعلام وضعیت قرمز برای سامانه بارشی اخیر، دو جلسه مدیریت سیلاب در شرکت مدیریت منابع آب برگزار شد و با توجه به درصد پرشدگی سدها در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، برای هریک از آنها تصمیمات جداگانه ای اتخاذ گردید.
وی افزود: در استان هرمزگان تقریبا همه سدها دارای ظرفیت خالی است و تاکنون نیاز به افزایش ظرفیت سدها برای تسکین سیلاب نداشتهایم.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره ـ جراحی و حوضههای جنوبی با اشاره به ظرفیت سدهای سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در اسفندماه سال گذشته سیلاب بزرگی را تجربه کردیم، اغلب سدها در حدود ۹۰ درصد و برخی از آنها نیز حدود ۱۰۰ درصد پر شد و به همین سبب دستور بازگشایی سدها تا پیش از ایجاد سیلاب مجدد صادر گردید تا فضای متناسبی از سدها خالی شود و بتوان سیلاب پیش رو را به خوبی مدیریت کرد.
احسانی افزود: تاکنون نیز با تخلیه آب صورت گرفته در سد زیردان، تا این تاریخ سد به طور مجدد به حالت سرریز رسیده است و شرایط به طور بهینه مدیریت گردید تا آسیبی متوجه پایین دست نباشد.
وی ادامه داد: در سد پیشین نیز شاهد اتفاق مشابهی بودیم، به طوری که همچنان سد دارای ظرفیت خالی است و ادامه سیلاب در روزهای پایانی هفته جاری، وارد سد خواهد شد؛ لذا امید است این میزان از ظرفیت خالی سد بتواند به تسکین سیلاب کمک کند.
احسانی با توضیحاتی در خصوص سد کهیر افزود: سد کهیر نیز ظرفیت خالی بسیاری داشته و در این مکان نیز مشکلی برای ورود و کنترل سیلاب نداشتیم و این مسئله کمک بسیاری برای مدیریت سیلاب داشته است.
وی گفت: سد خیرآباد نیز از اواسط هفته جاری شروع به سرریز شدن کرده است و از آنجا که سد کهیر در پایین دست سد خیرآباد قرار دارد، مشکلی از نظر مدیریت سیلاب نخواهیم داشت و سر ریز این سد نیز وارد سد کهیر خواهد شد.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره ـ جراحی و حوضههای جنوبی در پایان بیان کرد: به طور کلی تمهیدات لازم برای عبور ایمن سیلاب به نحوی که برای مردم، در پایین دست سدها مشکلی ایجاد نشود، از قبل پیش بینی شده است و اکنون نیز در دست اقدام است.