چهارشنبه, 7 آذر 1403
مشروح خبر :: نقش مهم فناوری اطلاعات در تلاش ملی برای تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی

در گفتگو با شبکه خبری آب ایران مطرح شد؛

نقش مهم فناوری اطلاعات در تلاش ملی برای تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب با بیان اینکه تعادل‌بخشی نه یک انتخاب که یک ضرورت انکارناپذیر برای کشورمان است، گفت: بهره‌گیری از ابزارها و رویکردهای جدید به ویژه فناوری اطلاعات، می‌تواند جایگاهی کلیدی در نجات منابع آب زیرزمینی برعهده داشته باشد.

شهریار شهریاری کارشناس ارشد فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب در گفتگو با شبکه خبری آب ایران اظهار داشت: از آغاز تاریخ، مدیریت هوشمندانه‌ آب به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی در جوامع انسانی مطرح بوده است. ردپای این امر در اقلیم خشک و نیمه‌خشک ایران که ناچاراً با محدودیت جدی منابع آب سطحی دست به گریبان بوده، کاملاً برجسته است. 

وی افزود: در دوران حاضر، با گسترده شدن شرایط وخیم به‌ویژه در منابع آب زیرزمینی، بهره‌گیری از ابزارها و رویکردهای جدید برای نجات این منابع، از ضرورتی دو چندان برخوردار شده و در این میان فناوری اطلاعات، می‌تواند جایگاهی کلیدی بر عهده داشته باشد. 

شهریاری با تأکید بر اینکه فناوری اطلاعات قابلیت فراهم کردن اطلاعات دقیق و به موقع در مورد وضعیت منابع آب زیرزمینی را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر، در تجربه‌های جهانی از طریق ساماندهی داده‌ها و اطلاعات جغرافیایی، تحلیل و پیش‌بینی، شرایط مختلف منابع آب زیرزمینی با بهبودهای چشمگیری روبرو شده است. 

وی گفت: این امر نه تنها در دایره مدیران و تصمیم‌گیران، بلکه برای بهره‌برداران و عموم جامعه می‌تواند مفید و بطور اساسی قابل استفاده باشد. 

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب اضافه کرد: همانطور که در دستورالعمل دوم طرح احیا و تعادل‌بخشی تأکید شده، آموزش و اطلاع‌رسانی به‌روز با استفاده از وسایل دیجیتالی نقش بسزایی در تفهیم ماهیت و شرایط و نیازهای مدیریت منابع آب زیرزمینی ایفا می‌کند. به تعبیر دیگر ارتقاء فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت از آب و مدیریت مستدام آن، اساسی‌ترین مرحله برای تضمین آینده‌ای پایدار در حوزه آب است.

شهریاری بیان داشت: از خاطر نبریم که شرایط وخیم منابع آب زیرزمینی نیازمند راهکارهای نوین مدیریت و تحقیقات پیشرفته است. با استفاده از فناوری اطلاعات، نظارت بر شرایط، پیش‌بینی بحران‌ها و اجرای اقدامات اصلاحی بهبود یافته و به مدیران آب این امکان را می‌دهد تا با دسترسی به داده‌ها و اطلاعات دقیق، تصمیمات بهتری در خصوص مدیریت بحران آب زیرزمینی اتخاذ کنیم. 

وی افزود: ترکیب ابزارها و رویکردهای هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی این قدرت را ایجاد می‌کند تا با بهره‌گیری از اطلاعات دقیق، بهترین تصمیمات در خصوص مدیریت بحران آب زیرزمینی، دنبال شود. 

شهریاری گفت: تعادل‌بخشی نه یک انتخاب که یک ضرورت انکارناپذیر برای کشورمان است و امید است که پیش از آنکه فرصت‌ها از دست برود، تمرکزی جدی در این بخش دنبال شود.

کد خبر: 72611
  تاریخ خبر : 1402/12/22
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/12/22
 معصومه خداوردیان
 511