رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران مطرح کرد:
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، در نخستین نشست تخصصی «تغذیهگرایی مخازن سدها و راهکارهای علاجبخشی» که ۱۳ اسفند مصادف با روز ملی آب با حضور متخصصین، اساتید دانشگاه و مدیران شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب در محل شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، اصغر جهانی رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران طی سخنانی، ضمن برشمردن چالشهای مدیریت منابع آب کشور در حوزه حفاظت از کیفیت منابع آب حوضه آبریز سدها از جمله افزایش بارمغذی ناشی از توسعه فعالیتهای کشاورزی، صنعتی و دامی، تأکید کرد: آنچه در حکمرانی جدید منابع آب باید به آن پرداخت، موضوع مدیریت یکپارچه توأمان کمیت و کیفیت منابع آب است.
وی افزود: دلیل این امر آن است که امروزه تغییرات اقلیمی به یکی از دغدغههای اصلی مدیران بخش آب در دنیا تبدیل شده و این تغییرات، هم از جنبههای خشکسالی و هم از جنبههای سیلاب بهطور مستقیم بر روی افت کیفیت منابع آب اثر مستقیم خواهد گذاشت.
جهانی خاطرنشان کرد: مهمترین این اثرها در حوزه آبهای سطحی، تغذیهگرایی مخازن سدها و یا به عبارتی ایجاد پدیده شکوفایی جلبکها در مخزن ناشی از ورود بارمغذی است.
رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: یکی از سندهای موجود مرتبط با کیفیت منابع آب شرب، سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب مصوب سال ۱۳۹۰ است که یکی از برنامههای عملیاتی این سند، برنامه ایمنی آب شرب از حوضه آبریز تا نقطه مصرف است که هم اکنون با محوریت مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دستگاههای مرتبط ملی و استانی در حال اجرا است.
وی گفت: همچنین در احکام سند نقشه راه آب کشور که اخیراً تدوین و در مرحله نهایی شدن است، حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت منابع تامین آب شرب نیز مورد توجه قرار گرفته است.
جهانی عنوان کرد: از آنجایی که روش تصفیه در تصفیهخانههای آب شهری ایران و دیگر کشورها، از نوع متعارف است، ضروریست که هم به موضوع کنترل آلودگی در سطح حوضه آبریز پرداخت که عمدتاً به مدیریت کود و سموم، زهابهای کشاورزی، پسماندهای دامی و فاضلابهای روستایی و شهری باز میشود و هم اینکه هم راستا و همگام با کنترل آلایندهها در سطح حوضه آبریز، مطالعه و اجرای راهکارهای علاجبخشی کیفی در داخل مخزن سدها و تصفیهخانههای آب نیز مورد توجه قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: در این خصوص همه روستاهای بالادست سدهای شرب کشور که فاضلاب آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روی کیفیت مخزن سد تأثیرگذار بوده را شناسایی و از بین این روستاها ۵۷۷ روستای اولویتدار به منظور مطالعه و اجرای طرحهای فاضلاب مشخص و به شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ابلاغ شد.
رئیس گروه محیط زیست و آبهای غیرمتعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان داشت: در این خصوص مکاتبات لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور اختصاص بودجههای لازم صورت پذیرفته است.
جهانی گفت: تهیه شرح خدمات مطالعات تعیین سهم آلایندههای حوضه آبریز سدهای شرب از منظر تغذیهگرایی از دیگر اقدامات حوزه معاونت آب و آبفای وزارت نیرو بوده و مقرر است این مطالعات برای حدود ۴۰ حوضه آبریز سدهای شرب انجام گیرد.