به میزبانی شرکت آب منطقهای تهران؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران، نشست مشترک مدیران مطالعات پایه و معاونان حفاظت و بهرهبرداری ۱۵ استان واقع در محدوده نظارت حوضه فلات مرکزی و شرقی با حضور عبدالله فاضلی معاون حفاظت و بهرهبرداری و علی میرعربی معاون مطالعات پایه و تخصیص شرکت مدیریت منابع آب ایران روز گذشته به میزبانی شرکت آب منطقهای تهران در سالن اجتماعات سد کرج برگزار شد.
در این نشست که هدف از آن انسجامبخشی و تمرکز بر اقدامات در حوزههای حفاظت و مطالعات پایه منابع آب به منظور بهبود کیفیت و کمیت منابع آب بود، محورهای مختلف موضوع مشترک مطالعات پایه و حفاظت به بحث گذاشته شد.
نحوه همکاری در تدقیق، یکپارچهسازی و بروزرسانی آمار و اطلاعات منابع آب زیرزمینی، بانک حفاظت و مطالعات پایه، وضعیت عملکرد شرکتها در مدیریت آب زیرزمینی و رودخانهها در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی و طرح موضوعات مرتبط، اشتراکگذاری و بهکارگیری دادههای درون چاهی و لوگ حفاری چاههای بهرهبرداری در مطالعات دشتها، طراحی سامانه حفاظت کیفی منابع آب و ارائه نظرات و پیشنهادات در خصوص نحوه همکاری مطالعات و حفاظت پیرامون یکپارچگی و تجمیع داده و اطلاعات کیفی، پیشنهاد الگوی همکاریهای مستمر حفاظت و مطالعات پایه در بهبود وضعیت نظارت و پایش منابع و مصارف آب، ارائه فرآیند پیشنهادی برای حفظ حریم کمی چاههای مشاهداتی در ساماب و تشریح نمونه اجرای پایلوت بازار آب در دشت قزوین از مهمترین موضوعات مطرح شده بود.
گفتنی است در ابتدای این جلسه، حبیبی سرپرست حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای تهران گزارشی از وضعیت منابع آب تهران ارائه کرد.
پس از آن، فاضلی معاون حفاظت، بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی در خصوص تبیین و اهداف نشست، با اشاره به تاریخچه برگزاری نشست مشترک معاونان حفاظت و مدیران دفاتر مطالعات پایه منابع آب و اهمیت همسویی رویکردها در هدفگذاری مدیریت اصولی منابع آب، به طرح نگرانیهای پیش آمده در بحث خشکسالیهای پی در پی، افزایش دما و موضوع پیشگیری و برنامهریزی و تحلیل دادهها برای تأمین آب به ویژه آب شرب و مدیریت بحرانهای ناشی از آن پرداخت.
در ادامه نیز، علی میرعربی معاون مطالعات پایه و تخصیص حوضه آبریز فلات مرکزی، به اهمیت جلسه مشترک معاونان حفاظت و بهرهبرداری و مدیران مطالعات و چالشهای پیرامون آن اشاره و به سوابق فعالیتهای اجرایی مطالعات در ایران و مقایسه آن با برخی از کشورها و نحوه اعلام آمار و اطلاعات بخش آب پرداخت.
وی خواستار اعلام دادهها و اطلاعات دقیق، شفاف در زمان و وقت مناسب و توسط مرجعی واحد شد و تبادل، تطبیق و تدقیق اطلاعات بین حفاظت و مطالعات در شرکتها را از ضروریات مهم خواند.
پس از آن، عملکرد شرکتهای حوضه آبریز در برنامههای طرح و تعادلبخشی، سازگاری با کم آبی و مدیریت توأمان منابع آب چاههای کشاورزی و مصرف برق مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان جلسه نیز تبادل نظر و پرسش و پاسخ در خصوص مباحث مطرح شده، انجام و مصوباتی در خصوص اجرای موضوعات فوق، اتخاذ شد.