مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان مطرح کرد:
سعید ملایی مدیرعامل شرکت سنجش ابزار پویای آینده «پویاک» در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه صنعت آب در گفتگو با خبرنگار شبکه خبری آب ایران اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش عمده مصرف و هدر رفت آب در بخش کشاورزی است، باید برای حل آن فکری اساسی کرد که نکته مهم در این حوزه، آموزش به کشاورزان برای استفاده از فناوریهای مدیریت مصرف است.
وی افزود: کنتورهای حجمی هوشمند قادر است برنامه مدیریت مصرف برای جلوگیری از اضافه برداشت را اجرا کرده و با کنترل آن، مانع از تشدید مشکل کاهش منابع آبی و اضافه برداشت از سفرههای زیرزمینی شود.
ملایی خاطرنشان کرد: شرکت «پویاک» یک شرکت دانشبنیان تولیدکننده کنتورهای هوشمند الکترومغناطیس است که از سال ۹۶ با حمایت شرکت صنایع پیشرفته رضوی طرح توسعه تولید این کنتورها را آغاز کرد و وارد عرصه تولید ابزار دقیق اندازهگیری مصرف آب شد.
وی بیان داشت: شرکت پویاک اکنون با تولید و فروش ۲۲ هزارکنتور، بیشترین تعداد کنتورهوشمند را در کشور تولید کرده که در اغلب استانهای کشور نصب شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان «پویاک» با تأکید بر اینکه صفر تا صد طراحی و تولید کنتورها توسط متخصصان نخبه ایرانی انجام شده است، گفت: این کنتورها از سه سال تضمین کیفیت برخوردار بوده که مورد استقبال شرکتهای آب منطقهای استانها قرار گرفته است.
طراحی نسل جدید کنتورهای آلتراسونیک بدون نیاز به حضور در محل برای قرائت کنتور
وی خاطرنشان کرد: نمونه دیگر کنتورهای هوشمند این شرکت، کنتورهای آلتراسونیک برای مصرف خانگی، کارخانه ها و مجتمعهای مسکونی است که براساس فناوری فراصوت ساخته شده و برترین ویژگی این کنتورها این است که هیچ قسمت متحرکی داخل آن نیست. چرا که یکی از مشکلات شرکتهای آب و فاضلاب رسوبگیری و از کار افتادن کنتورها است. اما کنتورهای نسل جدید عملاً خرابی ندارد. به خصوص که این کنتورها توسط شرکت پویاک ۱۰ سال ضمانت طول عمر و باطری و سه سال گارانتی برای کیفیت کنتور دریافت میکند.
ملایی اضافه کرد: دقت کنتورهای آلتراسونیک، ۱۰ تا ۱۵ برابر کنتورهای قدیمی خانگی است و در بحث شهر هوشمند بسیار مورد توجه است. چرا که عملکرد این کنتورها در بستر دیتای شبکه اینترنت و از طریق سیم کارت است که اطلاعات آن برای مشترکان ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان «پویاک» ادامه داد: در طراحی جدید، شیرهای قطعکننده کنتور در داخل آن تعبیه شده است تا از مشکلات شرکتهای آب و فاضلاب در بحث قرائت کنتورها کاسته شود.
وی افزود: در کنتورهای جدید، اقداماتی اندیشه شده که قاری یا سازمان مربوطه، هر زمانی که نیاز به دریافت اطلاعات باشد، کنتور دیتاهای مورد نیاز را ارسال میکند.
ملایی با اشاره به یکی دیگر از چالشهای کنتورهای قدیمی مصرف شهری اظهار داشت: کنتورهای قدیمی گزارشگیری را فقط در اول و آخر ماه برای محاسبه قبض امکانپذیر میکردند.
وی ادامه داد: به طور مثال اگر در باغ ویلاها یک استخر پر شود، فشار زیادی به شبکه وارد میشود. کنتورهای آلتراسونیک جدید این امکان را به شرکتهای آبفا میدهد که به صورت روزانه از اقدامات بیش از توان شبکه مطلع شده و نسبت به ممانعت از آن اقدام کنند.
ملایی با اشاره به دیگر محصولات این شرکت دانشبنیان گفت: سنسورهای سطح سنج و سنسورهای فشار نیز دو محصول دیگر این شرکت هستند که در صنایع پتروشیمی و شرکتهای آبفا مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول نسبت به سایر نمونههای مشابه دارای کیفیت بالا و خدمات پس از فروش متنوع و مناسبی است که مورد تأکید و عامل رضایت مشتریان این شرکت بوده است.
سامانهای برای پایش لحظهای مصرف آب
وی همچنین درخصوص سامانه پایش طراحی شده توسط شرکت پویاک توضیح داد: سامانه مانیتورینگ مصرف پویاک، یک برنامه یکپارچه برای مدیریت مصرف کنتورهای هوشمند چاههای کشاورزی است که در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان «پویاک» خاطرنشان کرد: طراحی اپلیکیشن تلفن همراه این سامانه پایش نیز به زودی به پایان رسیده و قابل بهرهبرداری خواهد بود. این سامانه، کمک خوبی برای بهرهبرداران است که با دریافت پیامک میتوانند میزان مصرف خود را کنترل کنند.