پنجشنبه, 8 آذر 1403
مشروح خبر :: برق چاه ۸۷۳ مشترک بدمصرف در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی محدود شد/ کرمان دارای بیشترین سهم مشترکان بدمصرف

معاون حفاظت و بهره‌برداری حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی:

برق چاه ۸۷۳ مشترک بدمصرف در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی محدود شد/ کرمان دارای بیشترین سهم مشترکان بدمصرف

معاون حفاظت و بهره‌برداری حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ۳۰۹۱ مشترک بدمصرف در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شناسایی شده‌ که ۸۷۳ مورد از آنها مشمول اعمال محدودیت مصرف برق شده‌اند.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، عبدالله فاضلی فارسانی معاون حفاظت و بهره‌برداری حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شرکت مدیریت منابع آب ایران در در دومین نشست مدیران و روسای امور آب شهرستان‌های حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی​ با بیان اینکه شرایط امروز ما شرایط خاصی است و اکثر شهرها و روستاهای کشور با تنش آبی به خصوص در بخش آب شرب مواجه است، اظهار کرد: ما باید از تمام ابزارها و راهکارها در کنترل برداشت‌ از چاه‌های کشاورزی تلاش کنیم و با استفاده از فرصت پیش آمده و همچنین هماهنگی با شرکت‌های توزیع برق، آب را به وسیله انرژی مدیریت کنیم و این همکاری‌ها را بسط و گسترش دهیم.

وی گفت: مدیریت توأمان آب و برق موضوعی است که در کل چاه‌های برقی کشور که حدود ۷۵ درصد میزان‌دهی توسط این چاه‌ها صورت می‌گیرد باید عملیاتی و مدیریت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی خاطرنشان کرد: ما هنوز به طور جدی وارد مدیریت آب و برق نشده‌ایم و تنها بخشی از آن که معادل ۱/۷ برابر مصرف قدرت انرژی است را کنترل می‌کنیم.

وی گفت: در این حوضه آبریز اداره استان‌هایی همچون کرمان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و زنجان دارای درصد بالایی از چاه کشاورزی است و استان‌های البرز، تهران و قزوین که استان‌های صنعتی شناخته می‌شوند، میزان بهره‌برداری از چاه کشاورزی در آن‌ها کمتر است.

فاضلی فارسانی بیان کرد: در مجموع ۶۶۶۱ حلقه چاه در کشور از جمله مشترکینی هستند که در ۸ ماه گذشته از ابتدای سال تاکنون ۱/۷ برابر انرژی مجاز خود را در این مدت مصرف کرده‌اند و به طور تقریبی ۴۶ درصد آن در حوضه فلات مرکزی قرار داشته است.

وی ادامه داد: ۳۰۹۱ مشترک بدمصرف در حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی شناسایی شده‌اند که ۸۷۳ مورد از آنها مشمول اعمال محدودیت مصرف برق شده‌اند و بیشترین مصرف آب در استان کرمان شناسایی شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی در خصوص استان‌هایی که عملکرد مناسبی برای کنترل و مدیریت تومان آب و برق داشتند، افزود: استان‌های قزوین، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و سمنان از جمله استان‌هایی هستند که توانستند به طور کامل اعمال محدودیت بر روی چاه‌های کشاورزی را به انجام برساند.

وی ادامه داد: استان‌های مرکزی، همدان، زنجان، یزد و کرمان نیز دارای عملکرد ضعیف و نامناسبی در اعمال محدودیت‌ها داشته‌اند و نیازمند دقت عمل بیشتری در محدود کردن مصرف انرژی هستند.

فاضلی فارسانی در خصوص دلایل مصرف مازاد انرژی برای چاه‌های کشاورزی بازدید شده عنوان داشت: دلایل متعددی در جهت مصرف مازاد انرژی وجود داشته است که عمده آن متعلق به اضافه برداشت است. پس از آن نیز راندمان پایین پمپ ۲۶ درصد، مصرف دوم بارگذاری شده بر اشتراک برق کشاورزی ۳ درصد، آبیاری تحت فشار ۴ درصد، پمپاژ ثانویه که از استخر پمپاژ می‌شود و برق آن از چاه گرفته شده ۳ درصد، خطاهای شرکت برق ۱۱ درصد، افزایش لحظه‌ای دبی ۴ درصد، ساعت کارکرد ۹ درصد و سایر موارد نیز ۱۳ درصد عنوان شده است.

کد خبر: 71136
  تاریخ خبر : 1402/10/14
  آخرین به‌روزرسانی : 1402/10/14
 علی پورخیری
 422