شنبه, 20 تیر 1405
مشروح خبر :: با همراهی مردم و اجرای طرح‌های تنش آبی، تابستان را بدون بحران پشت سر می‌گذاریم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان:

با همراهی مردم و اجرای طرح‌های تنش آبی، تابستان را بدون بحران پشت سر می‌گذاریم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به بهبود وضعیت ذخایر سدهای استان نسبت به سال گذشته، گفت: هرچند بارندگی‌های امسال بخشی از کمبودهای منابع آبی را جبران کرده، اما تداوم مدیریت مصرف و تکمیل طرح‌های تنش آبی برای عبور ایمن از سال آینده همچنان ضروری است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان، رضا اخلاص‌مند با تشریح آخرین وضعیت منابع آب استان، اظهار کرد: سال آبی جاری با شرایط مطلوبی آغاز نشد و در ابتدای سال آبی، ذخیره سد اکباتان تنها حدود ۹ میلیون مترمکعب بود، اما بارندگی‌های اواخر سال گذشته و ماه‌های ابتدایی امسال، بخشی از کمبودها را جبران کرد و شرایط منابع آب استان را بهبود بخشید

وی با اشاره به مدیریت منابع آب در ماه‌های اخیر افزود: با کنترل بندهای بالادست و مدیریت روان‌آب‌ها، امکان ذخیره‌سازی آب در مخازن استان فراهم شد. در همین راستا سد اکباتان پس از بارندگی‌های مناسب امسال سرریز کرد و بخشی از آب مازاد نیز با مدیریت انجام‌شده در سد آبشینه ذخیره گردید درحال حاضر نیز حجم ذخیره سد اکباتان ۳۲ میلیون مترمکعب رسیده که حدود ۱۰ میلیون مترمکعب بیشتر از سال گذشته است.

وی ادامه داد: سد آبشینه نیز اکنون بیش از سه میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این سد عملاً ذخیره‌ای نداشت. همچنین سد سرابی تویسرکان نیز امسال شرایط بسیار مطلوبی را تجربه کرد و با ثبت سرریز، اکنون حدود ۸.۷ میلیون مترمکعب آب در مخزن آن ذخیره شده و نگرانی برای تأمین آب شرب این شهرستان وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به وضعیت سد کلان ملایر نیز اظهار کرد: اگرچه میزان ورودی این سد نسبت به سال گذشته کاهش یافته، اما در حال حاضر تقریبا ۲۵ میلیون مترمکعب آب در مخزن آن ذخیره شده و وضعیت آن قابل قبول است.

اخلاص‌مند با تشریح منابع تأمین آب شرب شهر همدان افزود: در حال حاضر آب شرب شهر از سد اکباتان، سد آبشینه، چشمه عباس‌آباد، چاه‌های آب و در ادامه از سد تالوار تأمین می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، برداشت از سد آبشینه تا حدود ۴۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش می‌یابد تا فشار بر سد اکباتان کاهش پیدا کند و این سد بتواند با ذخیره مطمئن وارد سال آبی آینده شود.

وی تأکید کرد: با برنامه منابع و مصارف تدوین‌شده، نگرانی جدی برای تأمین آب شرب تا پایان سال جاری وجود ندارد، اما نگرانی اصلی مربوط به سال آینده است؛ زیرا اگر روند کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت ادامه پیدا کند، ممکن است استان با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان خاطرنشان کرد: به همین دلیل از مردم درخواست می‌کنیم همانند ماه‌های گذشته، مدیریت مصرف آب را جدی بگیرند، زیرا نمی‌توان تنها به پیش‌بینی‌های هواشناسی درباره بارندگی‌های سال آینده اتکا کرد و صرفه‌جویی همچنان مهم‌ترین راهکار عبور از شرایط کم‌آبی است.

وی افزود: ارتقای ظرفیت تصفیه‌خانه الوند نیز از دیگر پروژه‌های مهم در دست اجراست که ظرفیت تصفیه آن را از حدود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش خواهد داد و نقش مؤثری در پایداری تأمین آب شرب شهر همدان خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط حوضه‌های آبریز استان تصریح کرد: اگرچه میانگین بارندگی استان به حدود ۳۲۰ میلی‌متر رسیده، اما این وضعیت در همه حوضه‌های آبریز یکسان نیست و حوزه سفیدرود همچنان با کمبود بارش مواجه است. از آنجا که همدان در سرشاخه حوضه‌های آبریز قرار دارد و آبی از استان‌های دیگر وارد آن نمی‌شود، میزان بارندگی در ارتفاعات الوند نقش تعیین‌کننده‌ای در وضعیت منابع آبی استان دارد.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف در همه بخش‌ها، از کشاورزان خواست از کشت دوم خودداری کنند و گفت: همکاری مردم، کشاورزان، صنایع و دستگاه‌های اجرایی در مدیریت مصرف آب، مهم‌ترین عامل حفظ پایداری منابع آبی استان است و با تداوم این همکاری‌ها امیدواریم امسال را بدون تنش آبی و با آمادگی بیشتر برای سال آینده پشت سر گذاریم.

کد خبر: 150469
  تاریخ خبر : 1405/04/20
  آخرین به‌روزرسانی : 1405/04/20
 علی
 20