در پی پیامدهای زیستمحیطی رهاسازی پساب؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای البرز، علی خانی؛ مجری طرح انتقال آب کانال ساحل شرقی کردان، با اشاره به شرایط موجود گفت: پساب رهاسازیشده به دلیل ملاحظات بهداشتی، قابلیت استفاده در تولیدات کشاورزی با مصرف خوراک انسانی را ندارد و این موضوع، چالشهایی را در مدیریت بهرهبرداری از آن ایجاد کرده است.
وی افزود: در همین راستا، بهمنظور کاهش تبعات زیستمحیطی ناشی از رهاسازی پساب، طرح کاشت درختان غیرمثمر بهصورت پایلوت در دستور کار قرار گرفته است تا ضمن استفاده کنترلشده از پساب، اثرات منفی آن بر محیط زیست و منابع آب زیرزمینی کاهش یابد.
خانی با تأکید بر رویکرد مرحلهای این طرح تصریح کرد: در صورت دستیابی به نتایج مثبت از اجرای پایلوت، این الگو بهصورت گستردهتر در سطح منطقه توسعه خواهد یافت تا بهعنوان یک راهکار عملی در مدیریت پساب مورد استفاده قرار گیرد.
گفتنی است مدیریت صحیح پساب و کاهش اثرات آن بر منابع آب و محیطزیست، از محورهای مهم برنامههای شرکت آب منطقهای البرز در راستای حفاظت از آبخوانها و توسعه پایدار به شمار میرود.