چهارشنبه, 22 بهمن 1404
مشروح خبر :: برنامه‌ریزی برای تأمین پایدار آب شرب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تا پایان سال آبی انجام شده است

در گفتگو با شبکه خبری آب ایران مطرح شد:

برنامه‌ریزی برای تأمین پایدار آب شرب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه تا پایان سال آبی انجام شده است

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه، با اشاره به بهبود وضعیت بارش‌ها در سال آبی جاری، گفت: علیرغم شروع سال با ذخایر پایین سدها به دلیل خشکسالی شدید سال گذشته، برنامه‌ریزی برای تأمین آب شرب در تمامی سدهای حوضه ارومیه تا پایان سال آبی بدون مشکل انجام شده است.

فرهاد ایمان‌شعار، سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه، در گفتگو با خبرنگار شبکه خبری آب ایران، وضعیت منابع آبی این حوضه را تشریح کرد.

وی اظهار کرد: رخدادهای حدی اقلیمی در سال‌های اخیر نقش تعیین‌کننده‌ای در وضعیت منابع آب منطقه داشته‌اند؛ با این حال، از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۴) تاکنون حدود ۱۵۵ میلی‌متر بارندگی در حوضه ارومیه ثبت شده است.

ایمان شعار ادامه داد: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که میزان بارش ۷۸ میلی‌متر ثبت شد، رشدی ۹۷ درصدی و نسبت به متوسط بلندمدت (۱۳۱ میلی‌متر)، افزایشی ۱۸ درصدی را نشان می‌دهد.

وی همچنین بر نقش حیاتی ذخایر برفی موجود در ارتفاعات برای تغذیه مخازن سدها در ماه‌های پایانی سال آبی تأکید و ابراز امیدواری کرد که این ذخایر بتواند به مدیریت بهینه منابع آب کمک شایانی کند.

تحلیل وضعیت مخازن سدها

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه با بازخوانی پیامدهای خشکسالی سال گذشته، خاطرنشان کرد: ضرورت تأمین مصارف شرب و صنعت، فشار مضاعفی بر مخازن وارد کرده است. طبق آمارهای استخراج‌شده، در حال حاضر مجموع ذخایر سدهای حوضه حدود ۳۹۲ میلیون مترمکعب است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۶۳۳ میلیون مترمکعب بود.

وی گفت: این اختلاف نشان‌دهنده شروع سال آبی با ذخایری به‌مراتب کمتر از تراز سال گذشته است که ریشه در تنش‌های آبی سال قبل دارد.

با وجود این کاهش در حجم کل مخازن، با اتکا به بارش‌های اخیر و مدیریت صیانتی منابع، تأمین آب شرب از تمامی سدهای حوضه ارومیه تا پایان سال آبی جاری تضمین شده است.

وضعیت سد راهبردی بوکان و تأمین مصارف

ایمان شعار با اشاره به سد بوکان به عنوان شریان راهبردی منطقه، مطرح کرد: این سد نقشی کلیدی در تأمین آب شرب مراکز جمعیتی دارد و علی‌رغم افت حجم مخزن نسبت به سال گذشته، تأمین مصارف شرب آن در چارچوب برنامه‌های دقیق مدیریت منابع آب پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: استمرار بارش‌های مؤثر در ماه‌های پایانی زمستان و اوایل بهار می‌تواند وضعیت این سد را به ثبات بیشتری برساند.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه در پایان، با اشاره به مصارف بخش کشاورزی تصریح کرد: به دلیل محدودیت‌های موجود در برخی سدها، امکان اعلام برنامه قطعی برای این بخش در حال حاضر وجود ندارد و تصمیم‌گیری نهایی به وضعیت آوردها و میزان بارش‌های مؤثر در ماه‌های آینده موکول شده است.

 وی همچنین بر نقش حیاتی ذخایر برفی موجود در ارتفاعات برای تغذیه مخازن سدها در ماه‌های پایانی سال آبی تأکید و ابراز امیدواری کرد که این ذخایر به مدیریت بهینه منابع آب کمک شایانی می‌کند.

کد خبر: 92038
  تاریخ خبر : 1404/11/21
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/11/21
 زهرا بقولی‌زاده
 79