سه‌شنبه, 19 خرداد 1405
مشروح خبر :: گسترش طرح‌های آبرسانی، تغذیه مصنوعی و ساماندهی رودخانه‌ها در خراسان جنوبی

گسترش طرح‌های آبرسانی، تغذیه مصنوعی و ساماندهی رودخانه‌ها در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: همزمان با اجرای طرح‌های آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس، توسعه سدها و سازه‌های تغذیه مصنوعی، ساماندهی رودخانه‌ها و پیگیری انتقال آب از دریا، به‌عنوان محورهای اصلی تامین پایدار آب و مدیریت منابع آبی استان با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، عباس سارانی در برنامه زنده صبحانه شبکه خاوران با اشاره به شرایط اقلیمی استان افزود: از مجموع ۳۵ محدوده مطالعاتی آب در استان، ۱۴ محدوده در وضعیت بحرانی، ۱۲ محدوده ممنوعه و تنها ۹ محدوده آزاد قرار دارد که این شرایط ضرورت اجرای همزمان پروژه‌های تامین آب، کنترل برداشت و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی را دوچندان کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد مصارف آب استان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود، گفت: این وابستگی بالا در مقایسه با میانگین کشوری ۵۵ درصد، زنگ خطر جدی برای پایداری منابع آب و تشدید پدیده فرونشست زمین به شمار می‌رود که توسعه سازه‌های تغذیه مصنوعی یکی از راهکارهای اصلی مقابله با این چالش است.

توسعه سدها و سازه‌های تغذیه مصنوعی در شهرستان‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار کرد: هم‌اکنون هشت سازه تغذیه مصنوعی شامل بندهای خاکی، پخش سیلاب و سدهای تغذیه‌ای در شهرستان‌های بیرجند، قاین، زیرکوه، سربیشه، نهبندان، درمیان، فردوس و طبس احداث شده یا در دست اجراست که نقش مهمی در مهار روان‌آب‌ها و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی دارد.

وی ادامه داد: با تخصیص اعتبار، عملیات اجرایی پروژه‌های تغذیه مصنوعی که در برخی مناطق بین پنج تا ۱2 سال متوقف مانده بود، مجددا فعال شد و هم‌اکنون چندین سد تغذیه‌ای در شهرستان‌های استان در مراحل مختلف اجرا قرار دارد.

ساماندهی رودخانه‌ها؛ کاهش خطر سیلاب

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه رودخانه‌ها گفت: از مجموع ۱۲ هزار و 253 کیلومتر رودخانه موجود در استان، تاکنون 4107 کیلومتر مطالعه حریم و بستر انجام شده و 447 کیلومتر نیز نشانه‌گذاری شده است همچنین در سال جاری نیز مطالعه حریم و بستر 229 کیلومتر از رودخانه های استان انجام شده است.

"سارانی" عنوان کرد: ساماندهی رودخانه‌ها و هدایت ایمن روان‌آب‌ها، نقش موثری در کاهش خسارات سیلاب به اراضی کشاورزی، تاسیسات و اموال مردم داشته و مکمل طرح‌های تغذیه مصنوعی محسوب می‌شود.

پیشرفت پروژه‌های آبرسانی بیرجند و طبس

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در ادامه به پروژه‌های آبرسانی اشاره کرد و گفت: طرح انتقال آب به طبس با خط انتقال ۳۲ کیلومتری که بیش از دو سال به دلیل کمبود منابع مالی متوقف شده بود، با جذب اعتباری نزدیک به پنج هزار میلیارد ریال مجددا فعال شده و آماده بهره‌برداری است.

وی افزود: با بهره‌برداری از این طرح، بخش قابل توجهی از نیاز آب شرب شهر طبس در کوتاه‌مدت و میان‌مدت تامین خواهد شد.

سارانی درباره پروژه آبرسانی به بیرجند نیز تصریح کرد: این طرح با خط انتقال ۶۰ کیلومتری، پس از رفع موانع اعتباری مجددا فعال شده و تاکنون بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای آن جذب شده است و پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۵۱ درصد رسیده است.

انتقال آب از دریا؛ راهبرد بلندمدت تامین آب

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی انتقال آب از دریا را یکی از راهبردهای بلندمدت تامین آب استان دانست و اظهار کرد: با توجه به محدودیت شدید منابع داخلی، انتقال آب از دریا به‌ عنوان منبعی پایدار، در کنار مدیریت مصرف، بازچرخانی آب و توسعه تغذیه مصنوعی، در برنامه‌های کلان تامین آب استان پیش‌بینی شده است.

وی تاکید کرد: اجرای همزمان این مجموعه اقدامات، نقش مهمی در افزایش تاب‌آوری خراسان جنوبی در برابر خشکسالی، تامین پایدار آب شرب و کشاورزی و تحقق توسعه پایدار مناطق شهری و روستایی استان خواهد داشت.

کد خبر: 92007
  تاریخ خبر : 1404/11/14
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/11/21
 مدیر روابط عمومی سایت
 36