چهارشنبه, 19 آذر 1404
مشروح خبر :: اجرای مدیریت مشارکتی، راهبرد اصلی صیانت از منابع آب زیرزمینی در خراسان جنوبی

اجرای مدیریت مشارکتی، راهبرد اصلی صیانت از منابع آب زیرزمینی در خراسان جنوبی

مسئول مدیریت مشارکتی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اتکای بیش از ۹۵ درصدی استان به منابع آب زیرزمینی گفت: اجرای مدیریت مشارکتی با حضور بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی، راهبردی اساسی برای حفاظت از آبخوان‌ها و تعادل‌بخشی منابع و مصارف است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، سعید سروری در همایش ملی «مدیریت مشارکتی آب، تجارب استان‌ها» که در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد افزود: شرایط اقلیمی خشک و کم‌بارش خراسان جنوبی ایجاب می‌کند که تمامی دستگاه‌های اجرایی و ذینفعان محلی در کنار یکدیگر برای مدیریت منابع آب نقش‌آفرینی کنند.

وی تاکید کرد: استمرار برداشت‌های بی‌رویه می‌تواند پایداری زندگی و تولید در بسیاری از مناطق استان را با چالش جدی مواجه کند

سروری با بیان اینکه ۸۸ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است ادامه داد: بر همین اساس، شناسایی و همراه‌سازی کشاورزان و تشکل‌های مرتبط نخستین گام در مسیر مدیریت مشارکتی بوده و این شرکت با همکاری جهاد کشاورزی، تعاون روستایی، نظام صنفی و دانشگاه بیرجند کارگروه مدیریت مشارکتی را تشکیل داده است.

مسئول مدیریت مشارکتی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار کرد: در جلسات این کارگروه، دستورالعمل‌های اجرایی، چگونگی مشارکت ذینفعان و نقش تشکل‌های محلی در فرآیند مدیریت منابع آب مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تلاش شده است تا بستری برای گفت‌وگوی سازنده میان دستگاه‌های اجرایی و بهره‌برداران ایجاد شود تا از بروز تنش‌ها و تضادهای احتمالی جلوگیری شود.

 وی با اشاره به بحرانی بودن بسیاری از دشت‌های استان تصریح کرد: طبق اولویت‌بندی انجام شده، دشت‌های سرایان، بشرویه و طبس به‌عنوان مناطق دارای کسری مخزن شدید، در اولویت اجرای الگوی مدیریت مشارکتی قرار گرفته‌اند.

سروری به اقدامات پژوهشی اشاره کرد و افزود: در همین راستا، تفاهم‌نامه آموزشی – پژوهشی با دانشگاه بیرجند برای تدوین و پیاده‌سازی الگوی مدیریت مشارکتی آب زیرزمینی در دشت بشرویه منعقد شده است که پیگیری‌ها برای تکمیل این طرح پژوهشی ادامه دارد.

وی گفت: از آنجا که ارتقای سواد آبی و آگاهی بهره‌برداران یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت مشارکتی است، این شرکت در نظر دارد همایش استانی مدیریت مشارکتی را با حضور نمایندگان دفتر روابط عمومی و امور اجتماعی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار نماید.

مسئول مدیریت مشارکتی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: موضوع مدیریت مشارکتی در تمامی جلسات شورای سازگاری با کم‌آبی استان که با حضور استاندار برگزار می‌شود، مطرح و بر اهمیت آن تأکید شده و علاوه بر آن، در نشست‌های اطلاع‌رسانی با کشاورزان نیز تشریح و تبیین شده است.

وی با اشاره به ضرورت نهادینه‌سازی این رویکرد یادآور شد: برای تسریع در اجرای برنامه‌ها، پیشنهاد شده است که مدیریت مشارکتی در ساختار سازمانی شرکت آب منطقه‌ای تقویت شده و از حوزه طرح و توسعه منتزع و در یکی از معاونت‌های برنامه‌ریزی یا حفاظت و بهره‌برداری جانمایی شود.

مسئول مدیریت مشارکتی  شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: اگر ذینفعان، به‌ویژه کشاورزان، در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داده شوند، علاوه بر افزایش احساس مسئولیت، مسیر حفاظت از منابع آب زیرزمینی هموارتر می‌شود و این رویکرد می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل پایدار در مدیریت تنش‌های آبی استان مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر: 90805
  تاریخ خبر : 1404/09/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/09/19
 مدیر روابط عمومی سایت
 38