شنبه, 10 آبان 1404
مشروح خبر :: حجم آب‌های زیرزمینی مازندران ۱۴۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای:

حجم آب‌های زیرزمینی مازندران ۱۴۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: حجم آب‌های زیرزمینی مازندران بر اساس آمارها تا چند سال پیش ۱.۵ میلیارد متر مکعب بود که در حال حاضر متاسفانه ۱۴۰ میلیون متر مکعب از این ذخایر زیرزمینی از دست رفته و دیگر هم قابل بازگشت نیست.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، حیدر داوودیان مدیرعامل شرکت در نخستین نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم‌آبی مازندران در سال ۱۴۰۴ که در سالن شهید باهنر استانداری مازندران برگزار شد، با اشاره به آثار کشت دوم برنج در مازندران بر افت تراز آب‌های زیرزمینی استان اظهار کرد: با توجه به وضعیت منابع آبی و کاهش حجم آب‌های زیرزمینی مازندران در سال‌های اخیر، کشت دوم برنج در این استان باید ممنوع شود و وزارت نیرو نیز بر این موضوع تاکید جدی دارد.

وی با بیان این‌که میزان کسری مخزن آب‌های زیرزمینی هر سال در حال افزایش است، تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد هر سال بعد از کشت دوم افت تراز آب‌های زیرزمینی افزایش می‌یابد و معمولا نیز مقدار برداشت از این سفره‌ها در حدی است که با بارندگی‌ها جبران نمی‌شود. به همین دلیل هر سال شاهد افت تراز آب‌های زیرزمینی هستیم و حتی میزان آلودگی آب‌هایزیرزمینی هم پس از کشت دوم بیشتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با این روند که پیش می‌رویم بلایی که بر سر استان‌های کویری آمد سر ما هم می‌آید و باید منتظر فرونشست در مازندران باشیم.

وی با بیان این‌که استمرار این وضعیت زنگ خطری برای استان است، گفت: در برخی از نقاط شرق استان حتی کشت اول برنج نیز نباید انجام شود. چون تنها دشت ممنوعه استان در این منطقه قرار دارد. ما به همه دستگاه‌ها این موضوع را اعلام کردیم و انتظار داریم که دستگاه‌های مرتبط در این زمینه نهایت حساسیت و همراهی را به خرج دهند.

کد خبر: 83821
  تاریخ خبر : 1404/05/25
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/05/26
 مدیر روابط عمومی
 142