شنبه, 10 آبان 1404
مشروح خبر :: ضرورت مدیریت منابع آبی برای مقابله با تنش‌های آبی در شهرستان دنا

ضرورت مدیریت منابع آبی برای مقابله با تنش‌های آبی در شهرستان دنا

در راستای حفاظت و صیانت از منابع آبی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در چارچوب برنامه سازگاری با کم آبی، جلسه‌ای با حضور تعدادی از مدیران شهرستان دنا و جمعی از دهیاران و کشاورزان بخش پاتاوه در بخشداری این شهر برگزار و شرایط و وضعیت منابع آبی و چگونگی مواجهه با چالش‌ها و مشکلات آن مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد، در جلسه  اولین نشست سازگاری با کم آبی اداره منابع آب شهرستان دنا که با حضور بخشدار پاتاوه، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا و تعدادی از دهیاران بخش پاتاوه برگزار شد، یاور رحیمی زاده، رئیس اداره منابع آب شهرستان دنا، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت بارش‌ها و منابع آبی منطقه، گفت: کاهش بی‌سابقه بارندگی و برداشت‌های بی‌رویه، وضعیت نگران کننده‌ای را به‌وجود آورده است که اگر کنترل و مدیریت نشود، تنش شدید آبی را تجربه خواهیم کرد. 

وی افزود: ضروری است تا همه ما نقش مؤثر و بیشتری در آگاهی بخشی و جلب توجه همگانی برای مصرف بهینه منابع آبی ایفا کنیم و به سازگاری واقعی با شرایط کم‌آبی توجه کنیم. رحیمی‌زاده تأکید کرد که شوراها و دهیاران به‌عنوان حلقه واسط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی، نقش مهمی در این راستا دارند و باید با دغدغه‌مندی و احساس مسئولیت، نسبت به آگاهی بخشی و اجرای تصمیمات جمعی و کارشناسانه در میان بهره‌برداران و کشاورزان اقدامات مستمر و محکمی انجام دهند.

وی ادامه داد: با آگاهی بخشی، مشارکت عمومی و مدیریت علمی می‌توان شرایط بحرانی را به خوبی کنترل کرد و از سختی‌ها و تنش‌های مختلف عبور کرد. رئیس اداره منابع آب دنا تصریح کرد که منابع آبی متعلق به نسل‌های آینده است و ما وظیفه داریم در مصرف و حفاظت از آن کوشا باشیم و بر این اساس، اداره منابع آب شهرستان دنا با هرگونه تخلف در بخش آب مانند اضافه برداشت یا برداشت‌های غیرمجاز با جدیت برخورد خواهد کرد.

رحیمی‌زاده همچنین خواستار همکاری دستگاه‌های متولی برای صیانت از منابع آبی شد و گفت: صدور پروانه‌های بهره‌برداری با در نظر گرفتن منابع آبی در سطح کشور و استان‌ها انجام شده و اضافه برداشت، ضایع کردن حقوق دیگران است. اگر جامعه به آگاهی لازم برسد، می‌توانیم نسل‌های آینده را از نعمت آب پایدار بهره‌مند سازیم.

وی از کشاورزان و بهره‌برداران خواست تا قوانین و مقررات بخش آب را رعایت کنند و نسبت به عدم برداشت‌های غیرمجاز و کشت محصولات آب‌بر توجه داشته باشند. در ادامه، تقوایی بخشدار پاتاوه با تقدیر از حضور مدیران و دهیاران در جلسه، اظهار داشت: موضوع آب یکی از اساسی‌ترین چالش‌ها در سطح ملی و منطقه است. بخشداری آماده هرگونه هماهنگی، تسهیل‌گری و حمایت لازم برای اجرای سیاست‌های کلان بخش کشاورزی و حفاظت از منابع آبی است و پیشنهاد دارد که کارگروهی متشکل از دهیاران، نمایندگان جهاد کشاورزی و کارشناسان شرکت آب منطقه‌ای به رصد مستمر وضعیت مصرف و چالش‌های اجرایی بپردازند تا سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی به نتایج بهتری برسد.

 

کد خبر: 81742
  تاریخ خبر : 1404/02/15
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/02/15
 مسئول روابط عمومی
 122