شنبه, 10 آبان 1404
مشروح خبر :: آغاز فصل گرما در خراسان جنوبی و لزوم صرفه‌جویی آب با مشارکت مردم و مسئولان

آغاز فصل گرما در خراسان جنوبی و لزوم صرفه‌جویی آب با مشارکت مردم و مسئولان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: همزمان با شروع فصل گرما و تشدید وضعیت خشکسالی در استان صرفه‌جویی در مصرف آب در تمامی بخش‌ها اعم از کشاورزی، شرب و صنعت اهمیت مضاعف پیدا کرده و نیاز به توجه ویژه دارد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، عباس سارانی مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: میزان بارندگی سال آبی جاری تاکنون ۶۰ میلیمتر در استان گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد و بلندمدت ۳۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: هشت سد مخزنی با ظرفیت آبگیری ۷۵ میلیون مترمکعب در استان وجود دارد که در حال حاضر به دلیل عدم وجود سیلاب و روان آب مؤثر تنها ۱۵.۵ میلیون مترمکعب معادل ۲۰ درصد حجم مخازن آب ذخیره دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار کرد: در دوره ۱۰ ساله اخیر بخش عمده‌ای از استان درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید قرار گرفته که پیامدهای زیادی در بخش‌های مختلف در پی داشته است.

وی اضافه کرد: این در حالیست که استان مرزی خراسان جنوبی ۹۵ درصد به منابع آب زیرزمینی وابسته بوده و تنها پنج درصد از آب‌های سطحی برخوردار می‌شود؛ بدین شکل که ۷۳ درصد تخلیه و مصارف آب زیرزمینی از چاه‌ها، ۲۳ درصد از قنوات و چهار درصد از چشمه‌ها انجام می‌شود.

سارانی عنوان کرد: در حال حاضر ۸۸ درصد آب در بخش کشاورزی، ۹ درصد در بخش شرب و سه درصد در بخش صنعتی مصرف می‌شود و مجموع کسری مخزن تجمعی آبخوان‌های استان در ۴۰ سال اخیر بالغ بر ۴.۱ میلیارد مترمکعب بوده است.

وی یادآور شد: اکنون با کاهش ۲۲ درصدی تخلیه قنوات، ۴۰ درصدد تخلیه چشمه‌ها و ۲۴ درصدی آبدهی چاه‌ها مواجه‌ایم و برداشت از چاه‌های کشاورزی استان ۶۲ درصد  بیشتر از آب قابل برنامه ریزی مصوب وزارت نیرو است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: همه گزارش‌ها و آمار مربوط به وضعیت منابع آبی استان نشان از این دارد خراسان جنوبی از جمله استان‌هایی است که بارندگی کمی در طول سال داشته و به همین دلیل اغلب مناطق آن بیابانی و کویری بوده و با کمبود منابع آبی مواجه است.

وی افزود: افزایش مصرف آب و در مقابل خشکسالی دو دهه اخیر باعث تشدید بحران آب در این استان مرزی شده و کاهش آب‌های زیرزمینی و ذخایر آبی از جمله در سدها را در پی داشته است.

وی عنوان کرد: تعداد قابل توجهی از شهرها و روستاهای استان نیز در شرایط تنش آبی به سر می‌برند که در صورت ادامه روند خشکسالی و کاهش بارندگی مطلوب، ورود به شرایط بحران قریب الوقوع است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تاکید کرد: در چنین شرایطی صرفه‌جویی در مصرف آب و مدیریت بهینه به ضرورتی انکارناپذیر در تمامی بخش‌ها تبدیل شده و باید با فرهنگ سازی و ترویج اصول صرفه‌جویی در مصرف آب و نیز احساس مسئولیت توسط تک تک شهروندان فهیم استان، با نهایت صرفه جویی در مصرف آب از وضعیت تنش زای کنونی و بحران کم آبی در تابستان پیش رو و فصل گرما عبور کنیم.

کد خبر: 81099
  تاریخ خبر : 1404/01/23
  آخرین به‌روزرسانی : 1404/01/23
 مدیر روابط عمومی سایت
 385