به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، بر اساس این گزارشها تامین آب شرب مشهد با کسری ۴ هزار و ۸۲۰ لیتر بر ثانیه در زمان اوج مصرف مواجه است؛ همچنین شرکت آب منطقهای خراسان رضوی ۱۳۸۵ میلیارد ریال دیون ثبت شده دارد و برای اجرای پروژههای تعریف شده به ۱۳۰۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد. شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز ۶ هزار میلیارد ریال دیون ثبت شده دارد و به اعتباری معادل ۱۸۷۰۰ میلیارد ریال نیاز دارد.
بر اساس این گزارش سید هادی شریعت یار معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد نیز با اشاره به مدیریت خوبی که در حوزه تامین آب انجام شده است، پاکسازی بالا دست سدهای تامین کننده آب شرب و همراهی دستگاه قضایی برای انجام این اقدامات را مورد تاکید قرار داد و گفت: ضرورت همکاری دستگاه قضایی با مسئولان حوزه آب را در جلسه فصلی که با کل دادستانها داریم مطرح میکنیم تا همکاریها موثرتر و بیشتر شود.
در این جلسه که اعضای کمیته صیانت از منابع آب و کارشناسان و مدیران آب منطقهای خراسان رضوی حضور داشتند محمدرضا صادقی فرد مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل آب منطقهای خراسان رضوی گزارشی از آزادسازی و رفع تصرف حریم و بستر رودخانهها ارائه کرد و گفت: در ۶ سال اخیر ۱۳۱۹ کیلومتر از حریم و بستر رودخانههای استان لایروبی و ۲۱۵۶ هکتار هم رفع تصرف شده است.
غلامرضا ممدوحی معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان رضوی نیز تصریح کرد: در حوزه مهندسی رودخانهها در کشور رتبه بالاتری داریم و نسبت به تکلیف تعیین شده در این حوزه ۲۳۰ درصد جلوتر هستیم.
وی افزود: موتور تلمبههایی که به صورت غیرمجاز در بالا دست سدها حدود ۳۰۰ هزار مترمکعب آب برداشت میکردند، جمع آوری شده است.
وی همچنین گفت: ۴۸۰ استخر غیرمجاز ذخیره آب را نیز شناسایی کردهایم، ظرفیت این استخرها ۲۷۴ هزار مترمکعب است که تخریب آنها امسال در دستور کار قرار دارد.
مدیران عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و آب و فاضلاب مشهد و استان در این جلسه، گزارشهایی از وضعیت تامین آب شرب مشهد و استان و کمبود اعتبار برای اجرای طرحهای تامین آب شرب را ارائه کردند.