به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، در جلسه هماندیشی تدوین برنامه جامع منابع و مصارف آب استان، نیازهای آتی مصارف مختلف و منابع در دسترس در افقهای ۵ تا ۲۰ سال آینده و میزان کسری منابع آب با استفاده از مدلسازی، الگوسازی و هوش مصنوعی پیشبینی و اقدامات مدیریتی و فنی به همراه شناسایی ریسکهای آن در قالب سه سناریو پیشنهاد میشود.
سیدحمید میرقاسمی مدیر تحقیقات، برنامهریزی و بررسیهای اقتصادی شرکت در این باره گفت: در این جلسه که با حضور کارشناسان مدیریت، تحقیقات، برنامهریزی و بررسیهای اقتصادی مطالعات پایه منابع آب، دفتر فنی، روابط عمومی، تحول اداری فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و حفاظت و بهرهبرداری برگزار شد بر ضرورت پیشبینی منابع و مصارف در برنامه هفتم و افقهای مختلف به منظور شناسایی و آمادگی برای اجرای راهکارهای مدیریتی و سازه برای کاهش ناترازی آب در آینده تاکید شد.
مدیر تحقیقات، برنامهریزی و بررسیهای اقتصادی شرکت افزود: پس از بحث و تبادل نظر کارشناسان مقرر شد برنامه جامع منابع و مصارف آب تهیه و اجرا شود.
وی گفت: هدف از اجرای این پروژه برآورد و پیشبینی منابع آب در دسترس در افقهای تعیین شده و ارائه راهکارهای مدیریتی و سازهای برای رفع ناترازی آب و تامین آب نیازهای آتی، است.
میرقاسمی همچنین اظهار داشت: دستاوردهای مهم این برنامه شامل گزارش جامع از منابع و مصارف آب استان در شرایط فعلی به تفکیک مصارف مختلف افقهای مورد بررسی، تدوین اهداف کمی و کیفی منابع آب متعارف و نامتعارف و آب قابل برنامهریزی برای مصارف مختلف با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و حتی سیاسی و امنیتی، پیشنهادهای راهبردی و سیاست گذاری برای مدیریت پایدار منابع آب، پیشنهادهای فنی و مدیریتی برای بهبود بهرهوری و کاهش انحرافات از اهداف کمی تعیین شده خواهد بود.
وی افزود: ریسک انجام راهکارهای فنی و مدیریتی و طراحی داشبوردهای مدیریتی برای نظارت، ارزیابی و گزارشدهی مستمر وضعیت منابع آب از دیگر نتایج اجرای این برنامه است.