به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، محمدعلی نعمتنژاد مدیرعامل شرکت آب منطقهای در جلسه امضا و تبادل تفاهمنامه مدیریت مشارکتی آب در استان اظهار داشت: مدیریت مشارکتی که از ابتکارات آب منطقهای خراسان رضوی است در برنامه هفتم توسعه کشور به قانون تبدیل و به وزارت نیرو ابلاغ شده است.
نعمتنژاد موضوع این تفاهمنامهها را مشارکت بهرهبرداران در تصمیمسازی و تصمیمگیری در حوزه آب عنوان کرد و با اشاره به اینکه استان خراسان رضوی در موضوع مدیریت مشارکتی آب دارای ظرفیت ویژهای است، به اتاق اصناف کشاورزی کاشمر توصیه کرد به اسناد بالادستی توجه داشته باشند و از تجربیات سایر تشکلهای کشاورزی در استان بهره ببرند.
وی گفت: بنا داریم تفاهمنامههای مدیریت مشارکتی را با سایر بخشها از جمله صنعت و خدمات به امضا برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، اهمیت کارگروههای سازگاری با کم آبی را مورد اشاره قرار داد و از تشکلهای کشاورزی خواست این کارگروهها را جدی بگیرند.
نعمتنژاد شفافیت و صداقت را مبنای کار شرکت آب منطقهای در همکاری با تشکلهای کشاورزی عنوان کرد و افزود: ما هیچ مسئله محرمانهای در خصوص وضعیت منابع آبی با تشکلها نداریم و اعتماد متقابل بین آب منطقهای و تشکلهای کشاورزی برای ما بسیار حائز اهمیت است.
پیش از سخنان مدیرعامل آب منطقهای خراسان رضوی، غلامرضا ممدوحی معاون حفاظت و بهرهبرداری گفت: با امضای سی و چهارمین تفاهمنامه مدیریت مشارکتی میتوانیم ادعا کنیم که تمام شهرستانها و دشتهای استان تحت پوشش مدیریت مشارکتی آب قرار دارند و تنها دو دشت صالحآباد و زاوه باقی مانده که این دو دشت نیز به زودی به عرصه مدیریت مشارکتی خواهند پیوست.
ممدوحی افزود: در خصوص مدیریت مشارکتی آب، نگاه کشور به خراسان رضوی معطوف شده است و اخیراً خراسان رضوی به عنوان ناظر قراردادهای مدیریت مشارکتی در کشور تعیین شده که در قالب یک تیم ۵ نفره، این قراردادها را رصد و نظارت میکنیم.
وی گفت: رویکرد تازهای در کشور نسبت به مدیریت مشارکتی آب به وجود آمده است و کارهای بزرگی در این زمینه در پیش داریم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه خراسان رضوی افزود: بهرهبرداران دشت رخ در استان داوطلب شده اند که طی سه سال کسری مخزن دشت را با اقدامات اصولی و علمی جبران کنند و این نقطه عطفی در همکاری تشکلهای کشاورزی برای تعادل بخشی منابع زیرزمینی آب است و ما در شرکت آب منطقه ای برای حصول نتیجه مطلوب در این زمینه جلسات متعدد کارشناسی برگزار کردهایم تا بتوانیم این دستاورد بزرگ را به ثمر برسانیم.
وی موضوع واگذاری امور به تشکلها را از برنامههای شرکت آب منطقهای عنوان کرد و گفت: این کار را به صورت پایلوت در دشت نیشابور انجام خواهیم داد.
ممدوحی از به کارگیری هوش مصنوعی و عکسهای ماهوارهای در حوزه حفاظت از منابع آبی در خراسان رضوی خبر داد و افزود: تحولی در شناسایی چاههای غیر مجاز با استفاده از این فناوریها ایجاد خواهد شد.
براساس این گزارش حسین حکمتی فر رئیس اداره منابع آب کاشمر هم که در جلسه حضور داشت، حضور تشکلهای کشاورزی در کارگروهها و جلسات سازگاری با کم آبی را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.
در پایان این جلسه که سیدهادی رحیمی مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان رضوی نیز حضور داشت تفاهمنامه مدیریت مشارکتی آب توسط مدیرعامل شرکت آب منطقه خراسان رضوی و شفیع نژاد رئیس هیئت مدیره اتاق اصناف کشاورزی کاشمر امضا و مبادله شد.