پنجشنبه, 6 دی 1403
مشروح خبر :: نشست درس آموخته‌های پایدارسازی زمین لغزش روستای حسین‌آباد کالپوش برگزار شد

نشست درس آموخته‌های پایدارسازی زمین لغزش روستای حسین‌آباد کالپوش برگزار شد

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه سمنان از برگزاری نشست درس آموخته‌های پایدارسازی زمین لغزش روستای حسین‌آباد کالپوش خبر داد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای سمنان، هشتاد و نهمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به این حوزه به صورت حضوری و بر خط در مرکز پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار شد.

مهران محمودی مدیر مطالعات پایه منابع آب این شرکت، در ابتدا به معرفی موقعیت جغرافیایی زمین‌شناسی و محدوده متأثر از زمین لغزش و مشخصات و ابعاد فنی سد کالپوش پرداخت و در ادامه به وضعیت بارش‌های منطقه کالپوش در اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ و نحوه ارتباط آن با زمین لغزش کالپوش اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس ایستگاه‌های باران‌سنجی شرکت آب منطقه‌ای بیشترین مقدار بارش در ایستگاه سودآغلن مربوط به سه ماهه زمستان سال ۹۷ است که بیش از صددرصد نسبت به میانگین ۳۰ ساله افزایش داشته است.

محمودی در ادامه به مجموعه اقدامات انجام شده بعد از وقوع زمین لغزش توسط شرکت آب منطقه‌ای اشاره و به تشریح طرح احداث زهکش انتقال آب و اجرای کانال زهکش در روبروی پاسگاه روستا پرداخت.

وی اظهار داشت: تاکنون چهار حلقه گمانه جهت نصب انحراف سنج در منتهاالیه تاج ۱۰۰ در دو تکیه‌گاه حفاری شده است.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه سمنان در پایان از حفاری چاه‌های پیزومتریک جدید در محدوده پایاب ۱۰۰ و محدوده عمومی دشت با هدف بررسی تراز آب زیرزمینی پلان سد کالپوش خبر داد.

در این نشست تخصصی، ابراهیم حق‌شناس دانشیار پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از تشریح موقعیت روستای حسین آباد کالپوش و زمین لغزش‌های قدیمی منطقه به جانمایی زمین لغزش و موقعیت آن در پایین دست بازوی راست تکیه‌گاه سد کالپوش پرداخت.

جواد جلیلی استاد یار پژوهشکده مهندسی ژئوتکنیک پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز به مراحل تحلیل پایداری از قبیل هندسه مقاطع منتخب خصوصیات ژئوتیکی لایه‌های خاک انتخاب نرم‌افزار و روش تحلیل مناسب مقایسه سناریوهای مناسب مقاوم سازی و بررسی پایدار شیب مقاوم شده در شرایط عادی و سازندگی شدید اشاره و با تشریح روند صورت گرفته برای برای زمین لغزش روستای حسین آباد کالپوش عنوان کرد: به منظور انجام این مهم اطلاعاتی نظیر هندسه منطقه خصوصیات سنگ شناسی منطقه عمق سنگ بستر و سطح گسیختگی مورد نیاز است.

سیدمجتبی موسوی استاد یار پژوهشکده مهندسی ژئوتکنیک، پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گزارشی جامع از روند اجرایی طرح‌های پیشنهادی پایدارسازی روستا ارائه کرد.

گفتنی است، در این نشست برخی از مدیران و کارکنان شرکت آب منطقه‌ای سمنان نیز حضور داشتند.

کد خبر: 78579
  تاریخ خبر : 1403/09/21
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/09/21
 اخبار و روابط عمومی
 55