مدیرکل دادگستری استان مطرح کرد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای قم، محمد احمدی جبلی مدیرعامل و تعدادی از مدیران آب منطقهای قم با حجتالاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی، مدیرکل دادگستری استان دیدار کردند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قم با اشاره به ناترازی آب استان و بحرانهای آبی پیش رو افزود: آب شرب استان از چهار منبع مختلف شامل آب انتقالی از سرشاخههای دز، سد ۱۵ خرداد، چاههای داخل شهر و چاههای علیآباد تأمین میشود.
احمدی جبلی عنوان کرد: با توجه به کاهش بیش از ۸۸ درصدی آب سد ۱۵ خرداد و کیفیت نامناسب آب چاههای داخل شهر، در حال حاضر منبع اصلی تامینکننده آب شرب شهر قم، آب انتقالی از سرشاخههای دز است که با توجه به محدودیت تخصیص استان از این آب و کسری تراز سالانه ۲۰ میلیون مترمکعبی آب شرب تا سال ۱۴۰۶ ضرورت دارد نسبت به مدیریت منابع آب عزم جدی صورت گیرد.
مدیرعامل آب منطقهای قم گفـت: متأسفانه ناترازی خیلی زیادی در سفرههای آب زیرزمینی وجود دارد که قطع حقابههای استان از رودخانههای قرهچای و قمرود، وجود بیش از دو هزار حلقه چاه غیرمجاز و برداشتهای بیرویه و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی دلایل اصلی این ناترازی است.
وی با بیان اینکه در استان افت میانگین سالانه بیش از یک متر سطح آب آبخوانها و وقوع پدیده فرونشست در برخی از دشتها وجود دارد، گفت: نقش دستگاه قضایی استان در همراهی با شرکت آب منطقهای در مقابله با برداشت های غیرقانونی از منابع آب زیرزمینی بسیار موثر است.
در ادامه موسوی مدیرکل دادگستری استان ضمن ابراز نگرانی از گزارش وضعیت نابسمان و ناترازی آب در استان بر ضرورت برخورد با متخلفان آبی تأکید کرد.
مدیرکل دادگستری قم افزود: الزام همکاری همه قضات، دستگاههای قضایی و انتظامی استان با شرکت آب منطقهای درخصوص پر و مسلوبالمنفعه کردن چاههای غیرمجاز، صدور دستور قضایی مبنی بر الزام به نصب کنتور هوشمند بر روی همه چاههای آب و ممانعت از برداشتهای غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی را با نامهای ابلاغ خواهم کرد.
لازم به ذکر است، در صورت عدم مدیریت مصرف آب و ادامه روند ناترازی آب در استان، جیرهبندی آب حداکثر تا ۳ سال آینده اجتنابناپذیر خواهد بود.