با هدف معرفی پتانسیل و ظرفیت های تحقیقاتی بخش آب صورت می گیرد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اردبیل، مهدی صالحزاده رئیس گروه تحقیقات کاربردی و هوشمندسازی شرکت آب منطقهای اردبیل اظهار داشت: مکانیابی مناطق مستعد کنترل سیلاب و شناسایی راهکارهای پادسیلسازی برای نقاط حادثهخیز سیل از جمله طرحهای تحقیقاتی بخش آب است که به منظور طراحی و ارائه شاخصهایی و همچنین توسعه یک مدل و الگوریتم برای تصمیمگیری بهینه در مواقع بحرانی، روشی نوین و موثر برای مدیریت سیلاب هم اکنون در حال انجام است.
صالحزاده با بیان اینکه موضوع بررسی ساختار و روش شناسی پیادهسازی الگوی مدیریت مشارکتی منابع آب در استان اردبیل از دیگر طرح های تحقیقاتی در اولویت است، افزود: استان اردبیل با دارا بودن شبکه آبیاری و زهکشی مغان با سابقه ای کهن در بهره مندی از نظام های سنتی بهره برداری منابع آب بوده و از سرمایه تاریخی و اجتماعی سرشاری برخوردار است و اکنون که بسیاری از آبخوان های کشور و استان با چالش جدی مواجه شده است، توجه به این موضوع بیش از پیش اهمیت یافته است.
وی تصریح کرد: واگذاری تدریجی تصدی گری منابع آب در دشت ها به تشکل های بهره برداران، بستر پیاده سازی مدیریت مشارکتی با هدف بهینه سازی مصرف و اجرای دستورالعمل مدیریت مشارکتی آب و برنامه سازگاری با کم آبی استان را فراهم سازد.
صالح زاده اظهار داشت: بررسی روشهای تلفیق روش های آبیاری نوین با روش های بومی در راستای توزیع عادلانه آب در شبکه آبیاری و زهکشی مغان از دیگر طرح های تحقیقاتی بخش آب عنوان کرد.
وی گفت: در شرایط حاضر با توجه به کاهش جریان ورودی به شبکه های آبیاری، استفاده از روش های بهینه سازی مصرف آب با ترکیب روش های رایج سنتی و روش های نوین به عنوان یکی از روش های عملی در بهینه سازی مصرف، افزایش تولید و ارتقای بهره وری مصرف آب مطرح می باشد.
رئیس گروه تحقیقات کاربردی و هوشمندسازی شرکت آب منطقه ای اردبیل طراحی و ساخت دستگاه شناور از بینبرنده جلبکها از سطح مخازن ذخیره آب را از دیگر طرح های تحقیقاتی بخش آب عنوان کرد و افزود: این طرح نیز در راستای ضرورت بهبود وضعیت کیفی آب در مخازن ذخیره آب شرب در دست انجام است.
گفتنی است این نمایشگاه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر امروز ۱۹ لغایت ۲۱ آذرماه در محل نمایشگاه بین المللی اردبیل دایر است
.