مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، محمدعلی نعمتنژاد در این نشست که در سالن جلسات زنده یاد عابدی استاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به بیان گزارشی از وضعیت منابع آبی و تامین اعتبارات در حوزه سازه ها و پروژه های انتقال آب پرداخت.
وی گفت: بحث آب از موضوعاتی است که باید بهعنوان یکی از مباحث استراتژیک و توسعهای مورد توجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد و در این راستا مشارکت همه بهرهبرداران کشاورزی، صنعت و شرب ضروری است.
وی در ادامه با اشاره به حجم مخازن سدها و آبخوانها و برداشت از سفره های آب زیرزمینی گفت: سال آبی گذشته ۲۱۰ میلیون مترمکعب آب بر اساس نیاز از آبخوانها برداشت شد که این موضوع بر کاهش حجم ذخیره آبخوانها و فرو نشست زمین تاثیر گذاشت.
مدیرعامل آب منطقهای خراسان رضوی به مشکلات تخصیص اعتبارات در پروژههای عمرانی و انتقال آب از خارج استان اشاره و تاکید کرد: در بحث تخصیص اعتبارات در جایگاه ۲۸ کشور قرار داریم بنابراین ضروری است با هم افزایی از تمامی ظرفیتهای کارگروهها و دستگاههای اجرایی برای رفع نگرانیها در ارقام اعتبارات یاری بجوییم.
نعمتنژاد اضافه کرد: پروژهها و برنامههای مطالعاتی در حوزه آب شرب تعریف شده که باید در بخش اجرا و تامین اعتبارات قدم برداشته شود.
نعمتنژاد گفت: با توجه به نگرانی از بارشها و احتمال از دست دادن سد دوستی، باید در اجرای پروژههای انتقال آب هزار مسجد و دریای عمان تعجیل صورت گیرد.
وی گفت: از ظرفیت بسیج در راستای نیازها، رفع موانع و مشکلات در حوزه آب و همچنین حضور آستان قدس در تکمیل پروژهها و مشارکت برای بستر سازی مناسب در این زمینه باید استفاده شود.
در این جلسه گزارشی از وضعیت بارش ها، حجم مخازن سدها، طرح سد و سامانه انتقال شوریجه، انتقال آب هزار مسجد و همچنین موضوعات تامین اعتبارات و شناسایی ظرفیت های حوزه آبی در داخل و خارج استان ارائه شد.
اکبر شهابی رئیس گروه تحقیقات کاربردی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی نیز در این جلسه گزارشی از منابع آبی، پروژهها، انتقال آب هزار مسجد، سد شوریجه و احداث تونل هزار مسجد برای اتصال یال شمالی به جنوبی ارائه کرد و اعتبار پیش بینی شده برای بهره برداری از پروژه انتقال آب هزار مسجد را ۱۲هزار میلیارد تومان اعلام کرد .
وی همچنین گفت: پروژه جایگزینی پساب، خرید چاه، احداث سد ذخیره تاخیری در منطقه کلات با حجم ۵ میلیون متر مکعب برای تامین آب شرب، پروژه های ایدلیک و لائین با احداث آب بندها و ذخیره آب در فصول غیر کشت و تامین آب در فصول پیک مصرف و همچنین احداث چند سد موقت وکوچک برای جلوگیری از خروج آب از مرز با رعایت پروتکل ها در دستور کار قرار گرفته است.
کامران داوری استاد دانشگاه فردوسی مشهد هم در این جلسه به اهمیت و نقش مشارکت عمومی در حوزه تامین آب اشاره کرد و گفت: به انقلاب مشارکتی در حوزه آب نیاز داریم همچنین اصلاحات قانونی باید در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است، براساس این گزارش در پایان ۲۴ سوال از سوی اساتید دانشگاه در حوزه منابع آبی و سازگاری با کم آبی مطرح و مقرر شد کارشناسان آب منطقه ای در راستای پاسخگویی و رفع شبهات در این زمینه اقدام لازم را انجام دهند.