پنجشنبه, 6 دی 1403
مشروح خبر :: برگزاری مراسم افتتاحیه طرح داناب سال تحصیلی 1404-1403 در استان قزوین

برگزاری مراسم افتتاحیه طرح داناب سال تحصیلی 1404-1403 در استان قزوین

آئین افتتاح و کارگاه آموزشی طرح دانش آموزی نجات آب (داناب) سال تحصیلی 1404-1403 با حضور مدیر حفاظت از منابع آب، مدیر روابط عمومی و رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی شرکت آب منطقه‌ای قزوین، جمعی از مدیران اداره کل آموزش و پرورش استان، معلمان و رابطان آموزشی با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای قزوین، در این مراسم علی نصراله زاده رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی این شرکت اظهار داشت: بیش‌ از ۱۰ سال از اجرای طرح دانش آموزی نجات آب (داناب) به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات مدیریتی و برنامه‌های راهبردی با هدف آموزش فرهنگ بهره‌وری در مصرف آب در بین دانش آموزان می‌گذرد.

وی افزود: یکی از با اهمیت‌ترین و تاثیرگذارترین اقشار جامعه دانش آموزان هستند که آینده‌ساز کشور بوده و تاثیر زیادی در بحث فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها دارند.

نصراله زاده گفت: طرح ملی دانش آموزی نجات آب با تاکید بر کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی که عمده‌ترین میزان مصرف منابع آب را به خود اختصاص داده برگزار می‌گردد.

رئیس گروه احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه‌ای قزوین خاطرنشان کرد: برای اطلاع‌رسانی و آموزش فرهنگ استفاده مناسب از آب به کمک معلمان و رابطین آموزشی نیاز داریم چرا که اثرگذاری معلمان بر هیچکس پوشیده نیست و باید تلاش شود مسئله آب جزو دغدغه‌های شخصی دانش آموزان قرار گیرد؛ این که بتوانیم این موضوع را فرهنگ‌سازی کنیم که مشکل کمبود آب یک مشکل همگانی است و حفظ آبخوان می‌تواند حیات آینده ایران را تضمین کند، کافی است.

نصراله زاده با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی عنوان نمود: تغییرات اقلیمی، بروز خشکسالی‌های پی در پی و همچنین برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیرزمینی باعث شده تا بالغ بر ۱۳۰ میلیارد مترمکعب کسری آب در کشور داشته باشیم که از این میزان حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آن طی ۱۵ سال اخیر و ۵۰ میلیارد مترمکعب آن طی ۷ سال گذشته ایجاد شده است.

وی افزود: کاهش سطح منابع آب زیرزمینی در استان باعث بروز پدیده فرونشست شده است که نرخ متوسط آن در استان حدود ۱۷ سانتی متر در سال می‌باشد.

نصراله زاده با بیان اینکه ۵۵ درصد از کل نیاز آبی بخش‌های مختلف کشور از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود اذعان داشت: استان قزوین فاقد رودخانه دائمی پرآب است؛ بنابراین برداشت‌های بی قاعده از منابع آب زیرزمینی با همین شتاب می‌تواند باعث خشک شدن چشمه‌ها و قنوات، از بین رفتن اراضی باغی و کشاورزی، افت کیفیت منابع آب، فرونشست زمین ، مهاجرت، از بین رفتن خاک و.... شود.

در ادامه این مراسم حامد مازندرانی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و دانشیار گروه علوم مهندسی آب با تاکید بر اهمیت آب به عنوان گنجینه حیات ارائه گزارشی از آخرین وضعیت منابع آب در کشور و همچنین لزوم برگزاری این طرح اظهار داشت: برای غلبه بر چالش‌های منابع آبی، باید به دنبال راهکارهایی برای افزایش بهره‌وری آب باشیم.

مازندرانی زاده تصریح نمود: تکنیک‌های آبیاری مناسب، بهینه سازی مصرف آب در کشاورزی و استفاده از تکنولوژی جدید آبیاری با هدف کاهش اتلاف آب، استفاده از آب شور و غیرشرب برای مصارف کشاورزی و بهینه سازی مصارف خانگی از طریق استفاده از شیرآلات کاهنده می‌تواند راه حل مناسبی برای مدیریت منابع آب باشد.

کد خبر: 78436
  تاریخ خبر : 1403/09/14
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/09/15
 خواجوی
 84