به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، در این بازدید یدالله رحمانی استاندار استان بیان داشت: پروژه آبرسانی دهدشت غربی قرار است ۵۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه مارون برای آبیاری ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی بخش کشاورزی تخصیص یابد ولی با وجود اینکه بیش از ۱۰ سال از کلنگزنی این پروژه میگذرد، تنها ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رحمانی با تأکید بر اینکه مشکل اصلی پروژه کمبود منابع اعتباری بود که پیگیری لازم برای تأمین اعتبار انجام گرفت، افزود: ۱۴۰ میلیارد تومان از محل اوراق سیستم بانکی برای این پروژه در نظر گرفته شده که ۵۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته و قرار است پروژه دهدشت غربی فعال شود.
وی با تأکید بر اینکه همزمان پیگیری برای تأمین ۹۰ میلیارد دیگر انجام خواهد شد، ادامه داد: پروژه ۵۰ میلیارد تومان از محل طرحهای ملی و ۸۰ میلیارد تومان از سایر منابع اعتبار دارد، منابع پروژه برای اینکه مجددا فعال شود و پیشرفت بیشتری داشته باشد خوب است.
نماینده عالی دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تکمیل و بهره برداری از پروژه آبرسانی به اراضی دهدشت غربی میتواند ۶ هزار فرصت شغلی در بخش کشاورزی ایجاد کند، خاطرنشان کرد: این پروژه در توسعه اقتصادی تأثیرگذار بوده و تلاش میکنیم در بودجه ۱۴۰۴ سهم اعتبارات این پروژه را افزایش دهیم.
آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه هم اکنون قرارگاه خاتمالانبیا(ص) پیمانکار پروژه است، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۷۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی انجام شد و در لیست مصوبات دور دوم هیئت دولت قرارگرفت.
مصلح بیان کرد: امسال نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار اوراق اسلامی بانک ملت پیگیری و وصول شد و ۹۰ میلیارد تومان اعتبار از طریق بانک تجارت در حال پیگیری بوده و ۸۰ میلیارد تومان اعتبار از محل توازن منطقهای مصوب گرفتیم و ۵۰ میلیارد تومان نیز در پیوست بودجه امسال مصوبه داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که پیشرفت فیزیکی پروژه آبرسانی به اراضی دهدشت غربی هم اکنون نزدیک ۳۷ درصد بوده و برنامهریزی برای تأمین آب دو هزار هکتار در فاز اول انجام شده که امیدوارم در زمان پیشبینی شده محقق شود.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار تعیین تکلیف این پروژه توسط دولت و وزارتخانههای متولی شد و افزود: باید بررسی شود که مشکل از کمبود اعتبار بوده یا پیمانکار، اگر اعتباری است برطرف و اگر کم کاری پیمانکار است نیز تعیین تکلیف شود.
موحد با اشاره به اینکه اینکه پروژه سالها تعطیل بوده و فعالیتی در آن صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: با پیگیریهای انجام شده در سالهای اخیر پروژه وارد مدار اجرا شده ولی واقعیت امر روند رضایت بخش و امیدوار کننده نیست و باید چارهاندیشی شود.