مدیرعامل شرکت آب منطقهای خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، "عباس سارانی" با اعلام این خبر افزود: استان خراسان جنوبی دارای ۳۵ محدوده مطالعاتی است که از این تعداد ۱۴ محدوده ممنوعه بحرانی، ۱۲ محدوده ممنوعه و ۹ محدوده فاقد تخصیص است.
وی اظهار داشت: متوسط سطح آب زیرزمینی در محدودههای مطالعاتی استان در مهرماه ۱۴۰۳ نسبت به مهرماه ۱۴۰۲ به میزان ۲۲ سانتیمتر افت داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ادامه داد: بیشترین میزان افت مربوط به دشت سده با ۷۵ سانتیمتر است و دشت بیرجند با میزان افت ۵۱ سانتی متر و دشتهای خضری جنوبی و چاهک موسویه شمالی با ۴۷ سانتیمتر در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی کسری مخزن ایجاد شده در دشتهای استان را معادل ۱۲۸.۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: دشت بشرویه با کسری مخزن ۱۴.۷ میلیون مترمکعب بیشترین کسری مخزن استان را به خود اختصاص داده و دشتهای دستگردان و سرایان با کسری مخزن ۱۴.۱۵ و ۱۳.۹۶ میلیون متر مکعب در رتبههای بعدی قرار دارند.
سارانی تاکید کرد: برداشت بیش از آب قابل برنامهریزی دشت و از طرفی خشکسالیهای مستمر و طولانی مدت سبب کاهش میزان تابآوری آبخوانهای استان شده است که نیازمند اقدامات مدیریتی بیش از پیش در خصوص منابع آب زیرزمینی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با بیان اینکه بهبود کسری مخزن در سال آبی گذشته با همراهی همه استانیها به خصوص کشاورزان عزیز و اقدامات خوب مدیریتی حاصل شده است، عنوان کرد: از جمله راه حلهای برونرفت از وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی، کنترل مصرف با نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، تعدیل پروانههای بهرهبرداری چاههای کشاورزی،کاهش پرت شبکه توزیع و انتقال آب شرب استان و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی است.
وی موثرترین راهکار را عملیاتی نمودن سند ملی سازگاری با کم آبی استان توسط دستگاههای وظیفهمند در این سند است.