چهارشنبه, 7 آذر 1403
مشروح خبر :: ۳۹ هزار مترمکعب آب در دشت باشت صرفه‌جویی شد

۳۹ هزار مترمکعب آب در دشت باشت صرفه‌جویی شد

رئیس اداره منابع آب باشت گفت: با مسدود کردن ۶ حلقه چاه‌ بدون مجوز و فاقد پروانه امسال از برداشت غیرمجاز افزون بر ۳۹ هزار متر مکعب آب در دشت باشت جلوگیری شد.

 به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد، یدالله محمدزاده رئیس اداره منابع آب شهرستان باشت اظهار داشت: ۱۶۴حلقه چاه غیرمجاز در بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات در مناطق مختلف باشت وجود دارد که سالانه ۹ میلیون و ۷۸۰ هزار مترمکعب آب از این چاه‌ها برداشت می‌شود.

وی افزود: براساس آمارهای موجود میزان برداشت آب مجاز از سفره‌های زیرزمینی در این شهرستان ۲۵ میلیون و ۸۰ هزار مترمکعب است در حالی که سالانه ۳۰ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی این شهرستان برداشت می‌شود.

محمدزاده ابراز کرد: لازم است که تمام بهره‌برداران و شهروندان نسبت به برداشت و حفاظت از منابع آب حساسیت و توجه بیشتری داشته باشند.

وی تعداد چاه‌های مجاز در دشت‌های باشت و شاه بهرام در باشت را ۴۸۹ حلقه اعلام کرد و گفت: براساس پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده سالانه بیش از ۲۵ میلیون و ۸۰ هزار مترمکعب آب از این چاه‌ها برداشت می‌شود.

رئیس اداره منابع آب باشت از همه بهره‌برداران بخش کشاورزی خواست تا علاوه بر رعایت الگوی کشت مناسب و تعامل با شرکت آب منطقه‌ای، از هرگونه برداشت بی‌رویه و غیرمجاز، به‌ویژه از منابع آب زیرزمینی که در واقع خط قرمز وزارت نیرو خواهد بود خودداری کنند.

محمدزاده اظهار کرد: براساس مصوبات شورای حفاظت آب، اضافه برداشت و آب‌فروشی به اراضی غیرهدف، پروانه‌های بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی، تخلف و ممنوع است و با کسانی که خلاف این مصوبات عمل کنند برخورد جدی و قانونی خواهد شد.

وی گفت: بر اساس شیوه‌نامه مدیریت توأمان آب و انرژی که از سیاست‌های ابلاغی و اولویت‌دار و در دست اجرای وزارت نیرو است، برق چاه‌ها و منابع آبی کشاورزانی که خلاف این شیوه‌نامه و مصوبات شورای حفاظت از منابع آب عمل می‌کنند یا اقدام به اجاره دادن منابع آب می‌کنند، قطع می‌شود و صاحبان آنها طبق ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

محمدزاده گفت: هیچ نوع خدمات و نهاده کشاورزی به بهره‌بردارانی که فاقد تمدید پروانه و اقدام به آبفروشی و انتقال آب به اراضی غیرهدف می‌کنند، از طرف اداراتی که عضو شورای حفاظت هستند، ارائه نمی‌شود و از کشاورزان منطقه انتظار می‌رود از کشت محصولاتی چون ماش، لوبیا و کنجد و گیاهان دارویی به عنوان کشت جایگزین استفاده کنند.

محمدزاده اظهار کرد: تمدید پروانه‌های منابع آب زیرزمینی و سطحی و نصب کنتور هوشمند حجمی از مهمترین برنامه‌های در دست اجرای این شرکت در سال جاری برای نجات بخشی سفره‌های زیرزمینی در شهرستان است.

کد خبر: 78247
  تاریخ خبر : 1403/09/07
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/09/07
 مسئول روابط عمومی
 12