پنجشنبه, 1 آذر 1403
مشروح خبر :: تنش آبی در دو شهر اراک و ساوه جدی است/ صرفه جویی اصلی اساسی برای گذر از این بحران

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1408

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1410

Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1412

Deprecated: DOMElement::setAttribute(): Passing null to parameter #2 ($value) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/wrm.ir/httpdocs/includes/TempFns.inc.php on line 1675

تنش آبی در دو شهر اراک و ساوه جدی است/ صرفه جویی اصلی اساسی برای گذر از این بحران

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: میزان آب شرب قابل استحصال از سد «کمال صالح» برای شهر اراک تا ۲ ماه و از سد «الغدیر» برای شهر ساوه تا ۳ ماه پاسخگو است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی، حسین اسدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در ششمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان با اشاره به تنش آبی شدید در دو شهر اراک و ساوه اظهار کرد: میزان بارندگی استان از ابتدای مهرماه تاکنون ۱۹.۸میلیمتر بوده که در مقایسه با ۳۰.۳ میلیمتر سال گذشته و ۳۵.۶ میلیمتر درازمدت به ترتیب ۳۴.۵ و ۴۴.۵ درصد عقب است.

وی ادامه داد: هم اکنون از مجموع ظرفیت‌ ۹۵ میلیون مترمکعبی سد کمال صالح، ۱۶.۹میلیون مترمکعب پر است که از این میزان ۱۰ میلیون مترمکعب غیر قابل استحصال و ۶.۹ میلیون مترمکعب آب قابل برنامه ریزی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای  مرکزی در خصوص وضعیت سد الغدیر ساوه نیز گفت: از ۲۷۷ میلیون مترمکعب حجم این سد نیز ۱۸.۵۴ میلیون مترمکعب آن پر است که از این میزان تنها ۲.۵۴ میلیون مترمکعب قابل برنامه‌ریزی است.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب منابع آب زیرزمینی در استان نیز افزود: کسری مخزن تجمعی آبخوان‌های آبرفتی استان در حدود ۵.۷ میلیارد مترمکعب می‌باشد که بیش از ۸۷ درصد این کسری مربوط به چهار دشت کمیجان، زرند، ساوه و اراک است.

اسدی تأکید کرد: به منظور به تعادل رساندن آبخوان‌های استان توجه جدی به برنامه‌های سازگاری با کم آبی و اجرای طرح‌های احیا و تعادل بخشی از ملزومات فعالیت‌های دستگاه‌های ذیربط می‌باشد.

وی بستن سردهنه‌ها توسط کشاورزان و رهاسازی آب در رودخانه قره‌چای، لایروبی رودخانه‌های بالادست سدهای کمال صالح و الغدیر ساوه، تحویل کلیه چاه‌های آب شرب به شرکت آب و فاضلاب توسط شهرداری را از جمله مصوبات این جلسه دانست.

اسدی در پایان بر صرفه جویی در تمام بخش‌ها تأکید کرد و از تمام شهروندان، صنایع و کشاورزان خواست مصرف بهینه را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.

کد خبر: 77269
  تاریخ خبر : 1403/08/30
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/09/01
 کمال آبادی
 10