به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین در مراسم افتتاحیه این مانور محمد مهدی اعلایی، استاندار قزوین اظهار داشت: فلسفه این مانور و طراحی خوبی که همکاران وزارت نیرو انجام داده اند ایجاد آمادگی برای روز مباداست و هر آن ممکن است در شرایط بحران و فاجعه قرار بگیریم.
استاندار قزوین خطاب به مردم اظهار داشت: در شرایط بحران و فاجعه، حاکمیت به تنهایی نمیتواند از عهده جبران خسارات وارده بربیاید، وظیفه حاکمیت مدیریت بحران است و لازم است مردم فهیم در کنار وزارت نیرو و صنعت بیمه برای مقابله با بحران برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
سیف اله آقابیگی مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به اهمیت زمان و اهمیت کار جمعی در شرایط بحران یادآور شد: خدمات وزارت نیرو در شرایط بحران اگر به درستی صورت گیرد از تسلسل و آبشاری شدن مشکلات جلوگیری خواهد کرد.
وی تصریح نمود: باید اعتقاد داشته باشیم که کشور عزیزمان علیرغم نعمت های فراوان مستعد بحران است.
آقابیگی با اشاره به لزوم پیشگیری از بحران تصریح نمود: متاسفانه بیشتر اعتبارات صرف درمان بحران می شود.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو اظهار داشت: اگر امروز دشمنان و توطئه های آنها کشورمان را احاطه کرده ولی قادر به آسیب نیستند بدلیل دفاع عامل بوده و باید با اقدامات فوری و پیشگیرانه سطح بازدارندگی حوادث را بالاتر ببریم.
داراب بیرانوندی رئیس شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان قزوین اظهار داشت: استان قزوین حدود ۱۵۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد و علیرغم اینکه یک درصد از مساحت کشور را شامل میشود؛ چهارمین استان کشور از نظر تولیدات کشاورزی است.
وی افزود: ۲۵ نوع از بلایای طبیعی و غیر طبیعی شامل فرونشست، خشکسالی، یخبندان، گسل های مختلف و... که در کشور حادث می شود در استان قزوین نیز مشاهده شده است.
رئیس شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان خاطرنشان کرد: جهت برگزاری این مانور 7 کمیته متشکل از معاونین و مدیران شرکت های تابعه وزارت نیرو در استان قزوین تشکیل و براساس سناریو ۱۸ نقطه عملیاتی برای حضور تیم های مدیرت بحران استان های معین تعریف شد.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین با حضور در محل ستاد مدیریت شرایط اضطراری در شرکت آبفا در خصوص مناطق آسیب دیده ناشی از زلزله فرضی گفت: مطابق سناریو در این زلزله فرضی حدود ۱۸ نقطه از تأسیسات زیربنایی و شبکه های آب، برق، فاضلاب و نیروگاه آسیب دیده اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین ادامه داد: هر چه بتوانیم در این گونه مانورها طبیعی تر و نزدیک به واقعیت عمل کنیم در شرایط بحران نیز موفق تر خواهیم بود.
ستوده تصریح کرد: دو ناحیه عملیاتی برای همکاران شرکت آب منطقه ای تعریف شده بود که در نقطه اول در تقاطع رودخانه چناسک با آزادراه قزوین-تهران که براساس سناریو تنظیم شده با توجه به رخداد زلزله، پل ریزش کرده بود، همکاران ما در استان های مرکزی، همدان و قم بوسیله 4 دستگاه ماشین آلات سنگین حدود ۲۰۰ متر از این مسیر را آواربرداری نمودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای ادامه داد: ناحیه دومی که دچار آسیب شده بود تقاطع رودخانه چناسک و روستای کوندج بود که بر اثر زمین لرزه و تخریب منازل مسکونی روستا باعث انحراف مسیر رودخانه و افزایش احتمال وقوع سیلاب شده بود، که همکاران ما در استان های یاری رسان البرز، تهران و مازندران با 3 دستگاه ماشین آلات سنگین و تجهیزات لازم 300 متر از مسیر رودخانه را آواربرداری نمودند.
علی رجبی، رئیس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو با تاکید بر لزوم آمادگی در شرایط بحران اذعان داشت: انسان در تمامی مراحل زندگی با پدیده هایی روبروست که منجر به خسارت می شود و لازم است با تکیه بر ایمان و عمل صالح با این حوادث و رخدادها روبرو شد.
وی افزود: کلیدواژه اصلی که در انواع حوادث به عنوان زنگ خطر بر آن تاکید شده موضوع درک حوادث و سوانح است و در این رزمایش سعی شده تیمی از ارزیابان سراسر کشور حضور داشته و آن را مورد سنجش قرار دهند چرا که آمادگی برای مقابله با بحران حائز اهمیت بوده و نتایج آن در قالب گزارش تحلیلی جهت بهره برداری و استفاده از تجربیات حاضرین به مجموعه وزارت نیرو ارائه خواهد شد.
شایان ذکر است، مانور عملیاتی سطح یک مقابله با زلزله و امدادرسانی صنعت آب و برق منطقه مرکزی شمال در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۲ و ۲۳ آبان در ۱۸ نقطه عملیاتی در استان قزوین با حضور حدود ۶۰۰ نفر از نیروهای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان های تهران، البرز، قم، همدان، مازندران و کارکنان صنعت آب و برق استان قزوین برگزار شده است.