معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای اردبیل، حمید فضایلی با اعلام این خبر افزود: از شروع سال آبی جاری بارشهای خوبی را در سطح استان شاهد نبودیم و این موضوع وضعیت رودخانههای مهم استان را که نقش مهمی در تامین منابع آب مردم دارند، با چالش روبرو کرده است، بهطوریکه در برخی از رودخانههای مهم استان از شروع مهرماه هنوز آب جاری نشده است و شهروندان بایستی با صرفهجویی و رعایت الگوی مصرف، شرکت آب منطقهای را در تداوم خدمت رسانی یاری کنند.
وی تصریح کرد: اجرای طرح ساماندهی و حفاظت سواحل رودخانههای مرزی جزو اولویتهای شرکت آب منطقهای اردبیل بوده و اعتبارات لازم برای ساماندهی آن بایستی پیگیری و تامین می شود.
فضایلی، حفاظت از خاک در برابر فرسایشهای رودخانه مرزی را ضروری دانست و گفت: طی سالهای اخیر بخش زیادی از رودخانههای شهرستانهای گرمی، بیلهسوار و انگوت در اثر سیلابها از بین رفته است که ساماندهی و ایمن سازی آن در اولویت قرار گرفته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل اجرای طرحهای حفاظت اراضی در برابر سیلاب و فرسایشها و همچنین باز پسگیری اراضی فرسایش یافته را از اهداف اصلی ساماندهی رودخانهها ذکر کرد و گفت: شناسایی، تعیین و نشانهگذاری بستر و حریم رودخانهها و تالابهای استان در جلوگیری از تصرفات غیرمجاز ضروری است.
فضایلی از آمادگی این شرکت برای جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در حریم رودخانهها و جلوگیری از تصرف بستر رودخانهها خبر داد و افزود: با همکاری مشترک با تمامی دستگاههای اجرایی مربوطه آمادگی داریم تا در زمینههای مختلف جهت حفاظت از منابع آبی تلاش کنیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه ساماندهی و لایروبی رودخانههای استان نیازمند اعتبار است، ادامه داد: عملیات لایروبی و ساماندهی ۸۷ کیلومتر از رودخانههای مرزی استان به پایان رسیده ولی برای ادامه عملیات لایروبی و ساماندهی ۱۰۵ کیلومتر مابقی رودخانهها اعتبار مورد نیاز باید اختصاص داده شود.
وی اظهار کرد: در یک سوم طول رودخانههای استان عملیات روپرگذاری شامل بررسی عملیات نشانهگذاری حد بستر رودخانهها و تالابها انجام شده و تکمیل آن در صورت تامین اعتبار لازم انجام میشود.
گفتنی است، طول رودخانههای استان اردبیل سه هزار و ۹۳۰ کیلومتر میباشد که سه هزار و ۷۳۴ کیلومتر آن داخلی و ۱۹۶ کیلومتر مرزی است. از این تعداد در سطح هزار و ۹۴۵ کیلومتر عملیات نقشهبرداری و تعیین حد بستر و حریم رودخانهها به پایان رسیده و هزار و ۹۸۵ کیلومتر هم با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجرا است.