سه‌شنبه, 13 آذر 1403
مشروح خبر :: انسداد ۸۲ حلقه چاه در دو شهرستان استان کرمانشاه با بیش از ۶ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خبر داد:

انسداد ۸۲ حلقه چاه در دو شهرستان استان کرمانشاه با بیش از ۶ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه عمده برخورد با چاه‌های غیرمجاز در نیمه دوم سال صورت می‌گیرد، گفت: تنها در آبان ماه امسال ۸۲ حلقه چاه فقط در میان‌دربند و روستای «پیرحیاتی» مسدود شده که انسداد آنها بیش از ۶.۲ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب به همراه داشته است.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان (سازگاری با کم آبی) روز دوشنبه در سالن شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه و به ریاست طهماسب نجفی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه برگزار شد.

در ابتدای جلسه، مرتضی حسن‌آبادی سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، بیشترین انسداد چاه‌های غیرمجاز استان را مربوط به شهرستان‌ها کرمانشاه ۱۳۶ مورد، صحنه ۳۳، هرسین ۱۴ روانسر و سنقر هر یک ۱۳ مورد و کنگاور هفت مورد اعلام کرد.

وی مهمترین اولویت شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در سال جاری را صیانت و حفاظت از آب‌های زیرزمینی دانست و افزود: بدین منظور در تابستان امسال ۴۸۰ کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها نصب، برای هزار و ۸۵۶ صاحب چاه به‌دلیل عدم رعایت الگوی مصرف اخطار صادر کردیم که از این تعداد برق ۵۴۷ چاه به خاطر اضافه برداشت قطع شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه ارجاع ۳۶۱ مورد به دادگاه، پلمب ۷۳ چاه و توقیف ۳۸ دستگاه و تجهیزات مرتبط با حفای چاه غیرمجاز را از دیگر اقدامات انجام شده ذکر کرد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه عمده برخورد با چاه‌های غیرمجاز در نیمه دوم سال صورت می‌گیرد، گفت: تنها در آبان ماه امسال ۸۲ حلقه چاه فقط در میان‌دربند و روستای «پیرحیاتی» مسدود شده که انسداد آنها بیش از ۶.۲ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف آب به همراه داشته است.

حسن‌آبادی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۲۳ محدود مطالعاتی دشت دارد، گفت: از این تعداد ۲ حوزه ممنوعه بحرانی، ۱۸ حوزه ممنوع و ۲ حوزه آزاد است و با ناترازی یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعبی آب زیر زمینی مواجهه‌ایم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با تأکید بر اهمیت و حساسیت صیانت از آب‌های زیر زمینی به اجرای برنامه‌های آبخیزداری این شرکت برای تقویت تلاب هشیلان و سراب یاوری، جلوگیری از کشت برنج اشاره کرد.

حسن آبادی یکی دیگر از برنامه‌های صیانت از آب‌های استان را با هم‌افزایی جهاد کشاورزی، جلوگیری از ورود کشاورزان مهاجر دانست و گفت: کشاورزان مهاجر بدون دلسوزی برای به‌دست آوردن محصول بیشتر آب را نه تنها اضافه برداشت بلکه آن را با سموم کشاورزی آلوده می‌کنند به همین خاطر از اهم برنامه‌های این شرکت جلوگیری از ورود آنها به استان است.

وی تأکید کرد: شرکت آب منطقه‌ای به منظور اجرای برنامه صیانت از آب زیرزمینی با هم‌افزایی جهاد کشاورزی، دادگستری و نیروی انتظامی استان به جد پیگیری انسداد چاه‌های غیرمجاز، اضافه برداشت چاه‌ها و آب‌های سطحی و کشت‌های غیرمتعارف مانند برنج است.

در ادامه جلسه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه بر لزوم مقابله جدی با حضور کشاورزان مهاجر در کرمانشاه تأکید کرد و گفت: برخورد با اجاره اراضی کشاورزی باید بازدارنده باشد.

طهماسب نجفی، مدیریت آب را یکی از دغدغه‌های مهم فعلی کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر موضوع کاهش ذخایر آب زیرزمینی، کسری مخازن و  فرونشست‌ها بسیار جدی است و باید در استان کرمانشاه نیز اقدامات پیشگیرانه‌ای در این راستا انجام شود.

وی یکی از عوامل اثرگذار بر وضعیت آب و خاک استان را موضوع اجاره اراضی به کشاورزان مهاجر اعلام کرد و ادامه داد: برخورد با اجاره اراضی کشاورزی باید جدی و بازدارنده باشد، بگونه‌ای که دیگر شاهد حضور کشاورزان مهاجر که صدمه جدی به منابع آب و خاک ما می‌زنند، نباشیم.

کد خبر: 77086
  تاریخ خبر : 1403/08/21
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/08/22
 مدیر سایت
 81