در پنجاه و چهارمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان زنجان تاکید شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای زنجان، اکبر باقری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان، راهکار مهم برون رفت از تخلیه منابع آب زیرزمینی را تکمیل سدهای درحال احداث استان دانست و خاطرنشان کرد: باید آبهای سطحی استان که حاصل سیلابهای فصلی است توسط سدها کنترل شوند تا در آینده کمبود منابع آبی را جبران نمایند و درصورت تکمیل سدهای درحال ساخت مراش، بلوبین و مشمپا این موضوع دور از انتظار نیست.
وی سد مشمپا را یکی از مهمترین طرحهای تامین آب زنجان دانست و خاطرنشان کرد: اگر این سد استراتژیک احداث و عملیات اجرایی آن به اتمام برسد میتوان گفت تا حدود زیادی مشکل آب زنجان و حتی برخی نقاط استان مرتفع خواهد شد.
در ادامه، بهنام نجفی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای زنجان با ارائه گزارشی از وضعیت بارندگی استان، گفت: سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ حدود ۳۷ میلیمتر بارش داشتیم که این میزان در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۱۴ میلیمتر و در بلندمدت حدود ۳۴ میلیمتر بود که تغییرات آن نسبت به سال گذشته مثبت ۱۵۶ و نسبت به بلند مدت نیز مثبت ۹ درصد را نشان میدهد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای زنجان گزارشی از میزان آب ورودی سدهای استان ارائه نمود و خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال آبی گذشته اکثر سدهای استان از لحاظ آورد آبهای سطحی حاصل از بارشها کاهش داشته و ابراز امیدواری کرد که با بارشهای پاییزه که در پیش داریم این کمبود جبران شود.
وی عملکرد طرح تعادلبخشی در هفت ماهه سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد و افزود: تعداد ۱۸۶ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده، تعداد ۴۱۳ دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی چاه های کشاورزی و صنعت نصب شده، تعداد ۱۲۰دستگاه ادوات حفاری غیرمجاز توقیف و به مقامات قضایی تحویل شده است .
نجفی به عملکرد تشکیل گروههای حفاظت و نظارت بر منابع آب استان در ۷ ماهه اول سالهای۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ نیز اشاره کرد و افزود: ۲۰ گروه گشت و نظات در استان فعال است که با توجه به تعدد منابع آبی استان، گستردگی تخلفات و کمبود جدی تعداد گروههای حفاظت و نظارت، این شرکت ضمن اعلام نیاز به افزایش تعداد گروهها، اخذ مجوز از شرکت مدیریت منابع آب در این خصوص را در دستور کار دارد.
وی در خصوص وضعیت منابع و مصارف سد کینه ورس در سال آبی جاری و گذشته و مسایل و مشکلات موجود و آتی این سد پرداخت و اظهار داشت: سناریوهای تأمین آب شرب، کشاورزی و زیست محیطی از سد کینهورس در سال آبی جاری ترسیم و نوشته شده که با هماهنگی آبفای استان برای عملیاتی نمودن آنها برنامههایی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری زنجان در این جلسه با توجه به مصرف بالای منابع آب در استان و رعایت نکردن الگوی ساخت و توسعه مسکن در افزایش مشترکان مصرف آب، گفت: متاسفانه در برخی مناطق استان بدون اقدام کارشناسی به کشت برخی محصولات کشاورزی روی آورده اند که توجیه اقتصادی ندارد.
شعاعی با تاکید بر لزوم برخورد با دستگاههای حفاری غیرمجاز، یادآورشد: با توجه به تاکید دادستان کل کشور بایستی همه دستگاههای مسئول در این امر با جدیت در برخورد با متخلفین وارد عمل شوند.
گفتنی است، مهتمرین عناوین دستور این جلسه عبارت بود از: ارائه گزارش شرکت آب منطقهای درخصوص آخرین وضعیت بارشها و سدهای درحال بهرهبرداری استان، ارائه گزارش شرکت آب منطقهای زنجان در خصوص عملکرد طرح تعادلبخشی و تغذیه مصنوعی و پخش سیل در سال ۱۴۰۲ و هفتماهه اول سال ۱۴۰۳ و همچنین ارائه گزارش وضعیت منابع و مصارف سد کینه ورس در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ و بررسی و تصمیمگیری در خصوص نحوه برخورد با دستگاههای حفاری غیرمجاز در استان و ارائه گزارش سازمان جهاد کشاورزی در خصوص سیاستهای تشویقی اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و میزان مصرف آب کشاورزی در استان برای اجرای این طرحها و صرفه جویی در مصرف آب که در این جلسه مطرح و تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.