پنجشنبه, 6 دی 1403
مشروح خبر :: آبخوان دشت اردبیل آخرین نفس‌های خود را می‌کشد/ احیا و تعادل‌بخشی در اولویت قرار بگیرد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل:

آبخوان دشت اردبیل آخرین نفس‌های خود را می‌کشد/ احیا و تعادل‌بخشی در اولویت قرار بگیرد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه آبخوان دشت اردبیل نفس‌های آخر خود را می‌کشد، گفت: راهکار اصلی علاج‌بخشی منابع آبی استان، اجرای آبیاری مدرن نیست بلکه باید احیا و تعادل‌بخشی دشت را در اولویت قرار داده و ناترازی آب را هم برطرف کرد.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل، حمید فضایلی مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت در آیین اختتامیه طرح داناب (طرح ملی دانش آموزی نجات آب) اردبیل با بیان اینکه آب محور توسعه محسوب می‌شود، اظهار داشت: از کل آب‌های سطحی و زیرزمینی استان حدود ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد هم در بخش صنعت مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم تنها یک درصد صرفه‌جویی در مصرف داشته باشیم، آب مصرفی حوزه صنعت را به طور کامل تامین خواهیم کرد.

فضایلی افزود: آبخوان دشت اردبیل ناشی از تهدید خطر فرونشست، نفس‌های آخر خود را می‌کشد که ضروری است نهادهای متولی ، شهروندان و بهره برداران در علاج بخشی این دشت اهتمام ویژه داشته باشند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل خاطرنشان کرد: رویکردهای فعلی در بحث حفاظت از منابع آبی باید تغییر کند یعنی به جای توجه بیشتر به آب‌های سطحی و طبیعی، منابع و آب‌های زیر زمینی را نجات دهیم چرا که خطر فرونشست بسیار جدی است.

فضایلی تصریح کرد: راهکار اصلی علاج‌بخشی منابع آبی استان، اجرای آبیاری مدرن نیست بلکه باید احیا و تعادل‌بخشی دشت را در اولویت قرار داده و ناترازی آب را هم برطرف کرد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بیان کرد: یکی از مهمترین چالش ما در بحث آب، مدیریت تقاضا بود که همیشه با راه‌اندازی سازه و احداث سد به دنبال تعریف منابع جدید آبی بودیم ولی در عصر حاضر باید این رویکرد به سمت مدیریت عرضه و توجه به آبهای زیرزمینی تغییر پیدا کند.

فضایل گفت: ظرفیت آب زیرزمینی دشت اردبیل حدود ۳ میلیارد متر مکعب است که مصرف زیاد و اضافه برداشت‌ها در سال‌های اخیر موجب افت ۱۳ متری آبخوان شده است و هر ساله ذخایر آبخوان ۱۴ تا ۱۵سانتیمتر تحلیل می‌رود که باعث افت کیفیت آب و خاک و شور شدن آنها می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر: 76986
  تاریخ خبر : 1403/08/19
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/08/19
  اداره روابط عمومی
 84