مدیرعامل شرکت آب منطقهای هشدار داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مرکزی، حسین اسدی در پنجمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آبی استان اظهار داشت: میزان ذخیره آب در سدهای «الغدیر» ساوه و «کمال صالح» اراک بحرانی بوده و به پائینترین حد خود در مدت زمان احداث و بهرهبرداری رسیده؛ این در حالیست که با گذشت ۴۳ روز از فصل پاییز همچنان بارندگی در استان اتفاق نیفتاده است.
اسدی بیان کرد: در حال حاضر سد «کمال صالح» از حدود ۹۵ میلیون مترمکعب تنها ۱۸.۵ میلیون مترمکعب آب دارد و از این میزان تنها ۸.۵ میلیون مترمکعب آن قابل استحصال است و با توجه به نیاز ماهیانه ۳.۵ میلیون مترمکعبی آب در شهر اراک نیازمند اتخاذ تمهیدات لازم و مشارکت همگانی برای عبور از این شرایط بحرانی هستیم.
وی در خصوص سد «الغدیر» نیز گفت: از ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم این سد نیز تنها ۲.۲ میلیون متر مکعب آب قابل استفاده در دسترس است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی با بیان اینکه در حال گذر از پنجمین سال پیاپی خشکسالی هستیم، تأکید کرد: در شرایط حاد خشکسالی قرار داریم و میزان ذخیره منابع آبی در سدهای استان نامطلوب و بحرانی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر تا سه ماه آینده بارندگی رخ ندهد، برای تأمین آب شرب در دو شهر بزرگ استان یعنی اراک و ساوه با مشکل مواجه خواهیم شد.
اسدی با اشاره به اینکه خوشبختانه در تأمین آب شرب دیگر شهرهای استان مشکلی وجود ندارد، بیان کرد: انجام لایروبیهای بالادست سدهای «کمال صالح» و «الغدیر» ساوه، بررسی چاههای موجود در سطح شهر اراک و وارد شدن به مدار بهرهبرداری توسط شرکت آب و فاضلاب استان، استفاده از چاههای آب شرب فضای سبز شهرداری، پیگیری مستمر اعتبارات و طراحی و راهاندازی بارجهای شناور بر روی سدهای استان به منظور استفاده از حجم مرده، از جمله مصوبات این جلسه برای رفع تنش آبی در دو شهر اراک و ساوه بود.
وی در پایان گفت: البته مدیریت آب در سدهای استان تنها با همراهی ذینفعان و مردم و مسؤلین در مصرف بهینه منابع آبی موجود میسر است و باید شهروندان به واقعیت کم آبی در استان توجه کرده و این شرکت را در شرایط بحرانی کنونی همراهی کنند.