در نشست رویکرد اجتماعی به آب با موضوع «مدیریت مشارکتی» مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار شبکه خبری آب ایران، سومین نشست از سلسله نشستهای رویکرد اجتماعی به آب را به موضوع «مدیریت مشارکتی آب؛ تجربه خراسان رضوی» به همت و میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران و با همکاری انجمن روابط عمومی ایران، ماهنامه «مهراب» و اندیشکده تدبیر آب با حضور مسئولان، کارشناسان، پژوهشگران و علاقهمندان به موضوعات آبی برگزار شد.
در این نشست که با محوریت بررسی تجربه استان خراسان رضوی در زمینه مدیریت مشارکتی برگزار شد، مدیرعامل، معاون حفاظت و بهرهبرداری، معاون روابط عمومی و برخی دیگر از مدیران شرکت آب منطقهای خراسان رضوی به همراه ابوالفضل کرباسی و برادران حسینی از بهرهبرداران و مجریان نمونه طرح مدیریت مشارکتی استان نیز حضور داشتند و به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در این نشست علاوه بر سخنرانی علی پوراحمد رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی و علیرضا الماسوندی معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص ضروریات اجرای مدیریت منابع آب با مشارکت مردم، تجربیات شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در امر مدیریت مشارکتی و اطلاعرسانی به تفصیل توسط مدیران و بهرهبرداران تشریح شد.
کرباسی در این نشست با اشاره به روند شکلگیری شورای مشارکتی آب با حضور بهرهبرداران دشت نیشابور که منجر به کاهش برداشت از آبخوانهای این دشت شده است، گفت: همه باید برای نجات دشتهای کشور کمک کرده و برداشت از آب باید کنترل شود.
وی خواستار اصلاح قوانین و طرحهای اجرایی در مدیریت آبخوانها شد و افزود: جلب مشارکت ۴ میلیون بهرهبردار در کشور با کمک دولت و حمایت وزارت نیرو شدنی است اما این مهم نیازمند اصلاح زیرساخت آب و کشاورزی است.
کرباسی با بیان اینکه ۸۰ درصد صنایع کشور، صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است، گفت: تولید علمی، صنعتی، فنی و صنایع باید در خدمت کشاورزی باشد تا «وفاق ملی» نه فقط در مسائل سیاسی بلکه در عرصه تولید و کشاورزی نیز ظهور پیدا کند.
در پایان نیز پژوهشی با عنوان همرانی آب؛ جامعه، دولت و جایگاه تشکلهای گروداران دراندرنسب حکمرانی منابع آب توسط دکتر نوید وزوایی ارائه شد. وی با ارائه روند شکلگیری مشارکت مردمی در امور مختلف در ایران، فعالیت تشکلهای مردمی خراسان رضوی را اتفاق خوبی دانست که توانسته گامهای نخست خود را به خوبی بردارد و خواستار گسترش شورای بهرهبرداران استان شد.