مدیر امور منابع آب شهرستان قوچان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، حمیرا شامکوئیان، اظهار داشت: حجم فعلی آب سد تبارک را ۸ میلیون ۳۵۶ هزار مترمکعب است و از این مقدار ۴.۵ میلیون مترمکعب حجم مرده در نظر گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه در دوره مشابه سال گذشته حجم سد تبارک ۱۲.۸ میلیون مترمکعب بوده است، تصریح کرد: حجم کل سد تبارک در شهرستان قوچان حدود ۶۰ میلیون مترمکعب است.
مدیر امور منابع آب شهرستان قوچان با اعلام اینکه در بهترین شرایط ۴۷ میلیون مترمکعب میتوانیم برای سد تبارک آب بگیریم، اظهار کرد: تخصیص آب سد تبارک برای صنعت، کشاورزی و شرب است.
وی با بیان اینکه با توجه به حجم ذخیره سد تبارک در شورای حفاظت از منابع آب، تعیین میشود که به هر بخش چه میزان تخصیص آب داشته باشیم، افزود: گرچه ابتدای امسال تخصیص برای بخش کشاورزی و شرب بوده اما از اواسط شهریورماه تخصیص بخش کشاورزی قطع و اکنون فقط برای شرب تخصیص آب از سد تبارک داریم.
شامکوئیان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد آب شرب شهر قوچان از سد تبارک و ۵۰ درصد نیز از چاهها تأمین میشود، گفت: بارها با آبفای شهرستان صحبتهایی داشتهایم که پیگیری لازم برای جایگزینی منابع آب را داشته باشند. برای سال آبی جدید با توجه به حجم ذخیره سد خیلی نباید بر روی آب سد تمرکز کرد.
وی با اعلام اینکه امسال به دلیل نداشتن بارندگی در سال آبی ورودی به سد تبارک نداشتهایم، ادامه داد: نوع چاههای موجود در شهرستان متفاوت بوده و در بخشهای کشاورزی، صنعت، شرب و خدمات هستند.
مدیر امور منابع آب شهرستان قوچان در همین خصوص به وضعیت حجم تخلیه چاهها اشاره کرد و گفت: در مجموع ۶۶۸ چاه مجاز در شهرستان قوچان داریم که از این تعداد ۳۹۰ چاه مربوط به بخش کشاورزی با حجم تخلیه ۵۶ میلیون متر است.
وی همچنین از وجود ۴۵ چاه در بخش صنعت با حجم تخلیه ۱.۸ میلیون مترمکعب، ۲۸ چاه مجاز شرب شهری با حجم تخلیه ۷ میلیون مترمکعب، ۸۱ شعبه چاه مجاز شرب روستایی با حجم تخلیه ۶.۶ میلیون مترمکعب و ۴ چاه شرب اشخاص با حجم تخلیه ۲۴ هزار مترمکعب و ۹۶ چاه در بخش دام و طیور با حجم تخلیه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب و ۲۴ چاه در بخش خدمات با حجم تخلیه ۲ میلیون مترمکعب خبر داد.
شامکوئیان در مجموع حجم تخلیه چاههای مجاز شهرستان را ۷۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر منابع آبی شهرستان اصلاً وضعیت خوبی ندارند.
گفتنی است، سد تبارک قوچان توانایی ذخیره سازی ۶۰ میلیون مترمکعب آب را دارد و در این زمینه بعد از سد دوستی بزرگترین سد استان محسوب میشود.