در سفر معاون حفاظت و بهرهبرداری حوضه آبریز زهره جراحی و حوضه جنوبی به هرمزگان انجام شد؛
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابطعمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، محمدحسین منتظریون، معاون حفاظت و بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز زهره _جراحی و حوضه جنوبی در طی سفر به هرمزگان به همراه مدیران استانی و شهرستانی از طرح و تأسیسات آبی هرمزگان بازدید کرد.
این بازدیدها شامل طرح لایروبی و ساماندهی رودخانه «جلابی» بندرعباس بهمنظور بررسی پیشرفت کار، میزان اعتبار مورد نیاز برای خاتمه پروژه و برنامهریزی برای انجام مراحل تکمیلی پروژه است.
ساماندهی رودخانه «گوربند» شهرستان میناب
باتوجهبه سوابق سیلاب رودخانه «گوربند» بهمنظور ایمنسازی روستای گوربند از مخاطرات سیلاب، ساماندهی این رودخانه به طول یک کیلومتر در دستور کار شرکت قرار گرفت که هدف از این پروژه ایمنسازی این روستا از خطرات سیلاب است.
این طرح به طول ساماندهی یک کیلومتر از جنس دیواره و دایک مرکب با مصالح مخلوط رودخانهای با اجرای حفاظت پاشنه از مشخصات فنی این طرح است و احداث کف بند از نوع خاک سیمان در ابتدای بازه رودخانههای «گوربند» و «تیرور» برای کنترل مقطع است؛ این پروژه با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد است و مشارکتبخش خصوصی در حال اجرا است.
همچنین در ادامه تعدادی از چاههای آب کشاورزی «تیرور» میناب در راستای طرح احیا و تعادل بخشی و مدیریت توأمان مصرف آب و برق بازدید شد.
نحوه برداشت آب و راندمان آبیاری، کنترل و بررسی عملکرد کنتورهای هوشمند نصب شده بر روی چاهها نحوه کارکرد و میزان آب مصرفی بر اساس ارقام مندرج در پروانه بهرهبرداری نیز بررسی شد.
ساماندهی فاز ۱ و ۲ رودخانه روستای تلنگ میناب
رودخانه مازابی در محدوده روستای تلنگ (رودخانه تلنگ) هر ساله بر اثر وقوع سیلاب دچار آب گرفتی و خسارت به روستاهای تلنگ گهرو، تلنگ سراتک و تلنگ انباری میشود؛ ازاینرو بهمنظور جلوگیری از وقوع خسارت در سیلهای آتی، پروژه ساماندهی رودخانه در محدوده روستاهای تلنگ در دستور کار شرکت آب منطقهای هرمزگان قرار گرفت که فاز اول و دوم پروژه با پیشرفت ۱۰۰ درصد به اتمام رسیده است.
ایمنسازی مراکز جمعیتی حاشیه رودخانه تلنگ (تلنگ دهگانه) واقع در شهرستان میناب هدف از این پروژه است که با مشخصات فنی طول ساماندهی ۵.۵ کیلومتر، ارتفاع متوسط ۳ متر و جنس سازه دایکخاکیباپوششسنگومالت است.
پیشرفت فیزیکی فاز اول و دوم نیز ۱۰۰ درصد است که با پیمانکاری شرکت، شن و ماسه راهگرد بندر نیز انجام شده است.
علاوه بر این لایروبی و ساماندهی ۵ کیلومتر از رودخانه تلنگ میناب انجام شده و پاییندست مجدد ۱۰ کیلومتر نیاز به ساماندهی دارد چراکه در زمان بارندگی و طغیان رودخانه، روستاهای پاییندست در معرض خطر قرار میگیرند.
لازم به ذکر است همچنین از سد سرنی و تأسیسات آن بازدید به عمل آمد.