به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد، دومین جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان بهمئی با موضوع تشریح آخرین وضعیت پروژه آبرسانی به شهر لیکک و روستاهای تابعه برگزار شد.
کریم محسننیک رئیس اداره منابع آب شهرستان بهمئی، ضمن مرور مصوبات قبلی شورای حفاظت شهرستان به محورهای جلسه اشاره و پس از تشریح آخرین وضعیت پروژه آبرسانی به لیکک، موانع و مشکلات پیش آمده یا پیشروی پروژه از جمله معارضان محلی اشاره کرد و گفت: در صورت مساعد بودن شرایط و همکاری قبلی ادارات خوزستان و مردم محلی، به زودی شاهد بهره برداری این طرح خواهیم بود.
وی، به موضع تخلیه ضایعات، نخاله ها و پسماند های ساختمانی همچنین زباله ها و آشغالهای رها شده در مسیر رودخانه ها ومنابع آبی اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر مخاطرات زیست محیطی پس از تخمیر با اولین بارندگی باعث آلوده شدن منابع آبی اعم از زیر زمینی و سطحی خواهد شد و خطرات و اثرات منفی بر انسان حیوان و گیاهان خواهد گذاشت و از ادارات متولی خواست در این زمینه جدیت بیشتری به خرج دهند و در دفع اصولی زباله ها و پسماندها همکاری لازم را به عمل آورند.
محسن نیک، همچنین از اداره جهادکشاورزی شهرستان خواست جهت بهره روی مناسب از منابع آبی، الگوی کشت مناسب و کم آب بری به کشاورزان معرفی و تصویب کنند.
رئیس اداره منابع آب شهرستان بهمئی با اشاره به موضوع بارندگیهای سال جاری و کاهش ۸ درصدی نسبت به سال قبل بیان داشت: حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب روان آب در شهرستان وجود دارد و با ایجاد سدهای در دست اقدام، سیل بند و آبخیزداری می توان بخش عظیمی از روانآبهای مورد اشاره را مهار یا تغذیه آبخوانهای دشتهای شهرستان کرد تا به رونق کشاورزی و صنایع کمک شود.
وی در پایان با اشاره به اشباع طرحهای شن و ماسه در شهرستان نسبت به بازنگری در عدم تأیید طرح جدید توسط ادارات متولی به جهت عدم تأمین منابع و مصالح آنها تاکید کرد و گفت: نظارت سازمان نظام مهندسی و اداره صنایع و معادن بر برداشتهای کارخانجات شهرستان ضعیف بوده و خواستار نظارت مستمر بر برداشتهای کارخانجات مذکور شد.
همچنین، علی محمدی فرماندار شهرستان بهمئی، ضمن پاسداشت آغاز هفته دفاع مقدس، همکاری همه جانبه ادارات عضو شورای حفاظت از منابع آب شهرستان را برای اجرای مصوبات جلسات و برخورد قاطع با متخلفین حوضه آب را خواستار شد و دغدغهمندی و رویکرد رئیس اداره منابع آب شهرستان را در زمینه کمک و همکاری به مردم، ارائه راهکارها و درخواست بهرهوری مناسب از منابع آبی را نقطه مثبتی توصیف کرد و گفت: منابع آبی که به علت تخلیه ضایعات، زبالهها و نخالههای ساختمانی در معرض خطر آلودگی قرار دارند به شبکه بهداشت معرفی و ادارات متولی باید نسبت به این مهم احساس مسئولیت کنند.
وی سپس به موضوع آب بند غیرمجاز ایجاد شده توسط کشاورزان اشاره کرد و اظهار داشت: با حفظ مسائل زیستمحیطی و حقابه پایین دست از جمله حقابه شرکت نفت (دکلهای حفاری) فرصت داده شود تا کشت سبز آنها به نتیجه برسد.
شایان ذکر است که مدیریت روانابهای شهرستان و پیگری و همکاری برای مهار سیلابها ـ همکاری ادارات متولی برای نظارت بر صنایع شن و ماسه و بهخصوص مصالح آنها ـ اعلام منابع آبی که بهعلت تخلیه زبالهها و ... در معرض آلودگی محیطی قرار دارند ـ پایدار کردن آب دکلهای حفاری مستقر در محدوده جغرافیایی شهرستان از رودخانه نیکن و همکاری کشاورزان بالا دست، بخشی از مصوبات این جلسه بود.