به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، عباسعلی صفایی فرماندار شهرستان قوچان، که در شورای حفاظت از منابع آب قوچان سخن میگفت از مدیر امور منابع آب قوچان برای اقدامات موثر در راستای انسداد چاههای غیرمجاز قدردانی کرد.
وی از شرکت آب منطقهای خراسان رضوی جهت اجرا و به بهرهبرداری رساندن پروژه بزرگ سد تبارک تشکر کرد و گفت: موضوع حفر چاههای سازندی برای تامین آب شرب روستاها باید در اولویت قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی که به همراه چند تن از معاونان و مدیران شرکت در این جلسه حضور یافته بود با ارائه گزارشی از وضعیت اقلیمی استان خراسان رضوی گفت: ۷۴ درصد استان دارای اقلیم خشک و ۲۶ درصد آن نیمه خشک است.
وی افزود: با این وضعیت، مدیریت منابع آب استان از اهمیت زیادی برخوردار است و نقشه راهی که در این خصوص مصوب شده، سند سازگاری با کم آبی است که تهیه و ابلاغ شده است.
محمد علی نعمت نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی نیز گفت: در راستای اجرای تکالیف سند سازگاری با کم آبی برای انسداد تمام چاههای غیرمجاز آمادگی داریم، اما همه اعضای شورای حفاظت از منابع آب که تنها کارگروه قانونی این حوزه است باید در کنار ما قرار بگیرند؛ وی البته از همراهی دستگاه قضایی و همکاری نیروی انتظامی در این زمینه قدردانی کرد.
در ادامه این جلسه حمیرا شامکوئیان مدیر امور منابع آب قوچان به تشریح وضعیت منابع آبی شهرستان پرداخت و حجم ذخیره آبی سد تبارک را ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب عنوان کرد که نسبت به سال گذشته ۵ میلیون مترمکعب کاهش دارد.
وی گفت: طبق برآوردها در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ کسری مخزن آبخوان در دشت قوچان- شیروان ۱۹ میلیون مترمکعب بوده است.
شامکوئیان اضافه برداشت ۶۸۵ چاه مجاز را ۷ میلیون مترمکعب و برداشت غیرقانونی ۲ هزار چاه غیرمجاز شناسایی شده را ۱۷ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: از ۴۰۰ حلقه چاه کشاورزی ۲۷۰ حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده است و از ۱۲۷ حلقه چاه خدمات بر روی ۴۷ حلقه چاه کنتور هوشمند نصب شده است.
براساس این گزارش سپس چگونگی اجرای مصوبات جلسه قبل شورای حفاظت بررسی و حفر چاههای سازندی برای تامین آب شرب روستاها به عنوان مصوبه این جلسه مطرح شد که مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی به مدیر دفتر مطالعات شرکت دستور داد موضوع حفر ۵ حلقه چاه سازندی را با همکاری آب و فاضلاب بررسی و چنانچه مشکلی ندارد مجوز حفاری داده شود.
مصوبه دیگر شورای حفاظت انسداد چاههای غیر مجاز اولویتدار و چاههای غیر مجاز ارگانهای دولتی بود که مقرر شد با پیگیری فرماندار اجازه بازدید از این چاهها داده و بقیه چاههای غیرمجاز نیز طبق مصوبه شورای تامین شهرستان مسدود شود. در این جلسه همچنین نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای صنعتی به تصویب رسید.