به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، در این جلسه که با حضور مدیرعامل، معاون حفاظت و بهرهبرداری، مدیر روابط عمومی و مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان رضوی برگزار شد، بیشترین زمان جلسه به صحبتها، پیشنهادها و مطالبات تشکلهای کشاورزی اختصاص یافت و هفت تن از مدیران این تشکلها به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص خسارتهای قطع برق چاههای کشاورزی، ایجاد نیروگاه مقیاس کوچک خورشیدی، ضرورت ایجاد سیستمهای نوین آبیاری، تشکیل دبیرخانه دائمی جلسات تشکل ها با مدیران آب، برگزاری منظم جلسات و ضعفهای حکمرانی آب پرداختند.
محمدعلی نعمت نژاد، مدیرعامل آب منطقهای خراسان رضوی در این جلسه نامگذاری امسال به عنوان "افزایش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری را مورد اشاره قرار داد و گفت: استان خراسان رضوی در زمینه امضای تفاهمنامه با تشکلهای کشاورزی برای مدیریت مشارکتی آب، سرآمد کشور است.
نعمت نژاد برنامه هفتم توسعه کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این برنامه تاکید شده است که وزارت نیرو با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی با تشکیل و تقویت تشکلهای کشاورزی نسبت به مدیریت مشارکتی آب در هر یک از آبخوانهای کشور اقدام و گزارش مربوطه را هر ۶ ماه یک بار ارائه کند.
وی تصریح کرد: گمان میکنم با توجه به پیشتازی خراسان رضوی در زمینه امضای تفاهم نامه مدیریت مشارکتی آب با تشکلهای کشاورزی، تنها استانی باشیم که بتوانیم گزارش عملکرد خود را در موعد مقرر ارائه کنیم.
مدیرعامل آب منطقهای خراسان رضوی افزود: در استان این ریل گذاری انجام شده و ادامه خواهد یافت و تشکلهای کشاورزی استان باید قانون برنامه هفتم توسعه را در دستور کار قرار دهند.
غلامرضا ممدوحی، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای نیز در این جلسه بر جایگاه رفیع تشکلهای کشاورزی در تصمیمسازی و تصمیمگیری در حوزه آب تاکید کرد و گفت: با وجود تشکلهای کشاورزی، دیوار بیاعتمادی بین کشاورزان و دولت شکسته شده است.
ممدوحی افزود: بنا داریم جلسات با تشکلهای کشاورزی متحول شود و در همین راستا از تشکلها میخواهیم برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خود را ارائه کنند تا در جلسات آتی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و وارد مرحله جدیدی از مدیریت مشارکتی آب شویم.
براساس این گزارش کاظم جم مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی نیز که پیش از این طرح رسانهای "خاتم"، خبرنگاران افتخاری تشکلهای کشاورزی، را طراحی و اجرا کرده بود در این باره گفت: مشکلات حوزه آب در کشور تنها با اندیشه و مشارکت بهرهبرداران قابل حل است.
وی اظهار امیدواری کرد که وزیر جدید نیرو نگاه جدی به تحول در حوزه آب با مدیریت مشارکتی داشته باشد.
جم افزود: برای تقویت پیوست اجتماعی اقدامات تشکلهای کشاورزی، طرح خبرنگاران افتخاری خاتم را در روابط عمومی آب منطقهای خراسان رضوی شروع کردهایم که افراد علاقمند به کار اطلاع رسانی از درون تشکلهای کشاورزی با روابط عمومی همکاری میکنند تا مطالبات، پیشنهادات و اقدامات آنان اطلاع رسانی شود.
در پایان این جلسه با اهدای لوح از تشکلهای کشاورزی برتر استان تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است تشکلهای کشاورزی از سال ۹۶ در خراسان رضوی شکل گرفت و هدف آن حضور کشاورزان در تصمیم سازی و تصمیمگیری در حوزه مدیریت آب بود؛ ۳۲ تشکل کشاورزی در خراسان رضوی تاکنون تفاهم نامه مدیریت مشارکتی آب را امضا کردهاند.