به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، محمدعلی نعمت نژاد در جریان این بازدید، ضمن تشکر از همه ارکان طرح از جمله کارشناسان معاونت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت آب منطقهای خراسان را شرکتی پیشرو در طرح و اجرای پروژههای جدید و مورد نیاز صنعت آب توصیف کرد و به عنوان مثال از اجرای «سامانه شناور سد مخزنی دوستی» که نقش مهمی در رفع نگرانیهای تامین آب مشهد در تابستان سال ۱۴۰۲ داشت نام برد.
محمدعلی نعمت نژاد افزود: با توجه به مشکلات تامین آب مشهد، باید تمام تلاش را در استفاده حداکثری از آب موجود با رعایت مباحث کیفی در دستور کار قرار داد.
وی ابراز امیدواری کرد که این طرح به عنوان یک نمونه کار موفق در صنعت آب کشور مورد توجه قرار گیرد.
در جریان این بازدید مهدی حسینپور اول معاون طرح و توسعه آب منطقهای خراسان رضوی، ضمن ارائه گزارشی از تاریخچه و اهداف احداث سد کارده در تامین آب شرب شهر مشهد، دلایل لزوم اجرای این طرح با هدف افزایش شاخصهای کیفی آب انتقالی از سد به تصفیه خانه آب مشهد را برشمرد.
حسین پور اول افزود: با توجه به همزمانی طراحی فرایند و بخشهایی از عملیات سازهای، همه مراحل اجرایی با هماهنگی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در یک فضای تعاملی و با حضور فعال کارشناسان فنی ارکان طرح و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اجرا شد.
مدیر پروژه این طرح نیز ضمن ارائه گزارشی از مشخصات فنی طرح، پیشرفت فیزیکی پروژه را تا پایان مرداد ماه سال جاری، ۸۰ درصد و اعتبار هزینه شده را حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
عین افشار افزود: تاسیسات پیش تصفیه کاهش بار جلبکی آب سد کارده در محدوده روستای اندرخ با ظرفیت ۳۰۰ لیتر برثانیه و اجزایی شامل، آبگیری از خط انتقال آب کارده، هوادهی پلکانی، واحدهای دانه گیر، لخته سازی، ته نشینی (زلال ساز) و فیلتراسیون بوده که پس از راه اندازی آزمایشی اولیه فرایند فیلتراسیون، با رصد نتایج آزمایشگاهی، اهداف طرح در افزایش شاخص های کیفی محقق شده است.