مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای سمنان، حمید احسانی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت، در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه و مطبوعات سمنان که در سالن جلسات این شرکت و بهمنظور تشریح وضعیت منابع آبی استان، عملکرد و برنامهها و فعالیتهای شرکت آب منطقهای سمنان برگزار شد، اظهار داشت: استان سمنان درگیر و مواجه با خشکسالیهای پیدرپی است.
وی با اشاره به تنش آبی استان سمنان گفت: در حوزه بارشها علیرغم بارندگیهای خوبی که بهویژه در فصل بهار در استان سمنان شاهد بودیم، اما بارندگیها یک درصد نسبت به سال گذشته که سال خشکی بود، کاهش یافته است و میزان بارشها در سال آبی این استان در مقایسه با متوسط بلندمدت نیز ۱۱ درصد کمتر شده است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان با اشاره به اینکه استان سمنان جزو سه استان خشک کشور محسوب میشود، گفت: بارشها در این استان تغییر کرده است و باید گفت در حوزه تأمین منابع آبی نیازمند بارش برف در زمستان هستیم.
احسانی با اشاره به اینکه ذخایر برف در ارتفاعات استان سمنان به صفر رسیده است، گفت: حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از آب مورد نیاز استان سمنان از طریق منابع زیرزمینی و بین ۲۵ تا ۳۰ درصد نیز از محل آبهای سطحی تأمین میشود.
وی با اشاره به کاهش جدی منابع آبی سطحی در استان سمنان نسبت به سال گذشته گفت: دبی چشمه «روزیه» و «گل رودبار» در سمنان و رودخانه «حبلهرود» در شهرستانهای گرمسار و آرادان به شدت کاهش یافته است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان با اشاره به اوضاع بحرانی آبهای زیرزمینی در استان سمنان گفت: فرونشستها در برخی از مناطق استان سمنان از جمله دشتهای جنوبی شهر سمنان، منطقه پشت بسطام و دامغان کاملاً مشهود است.
احسانی با بیان اینکه فرونشستها یکی از تبعات بحران آب و افت سطح آب زیرزمینی است؛ گفت: هیچ راهکار علمی برای جبران و ترمیم فرونشست وجود ندارد اما شرکت آب منطقهای سمنان با اجرای طرحهای احیا و تعادلبخشی از جمله نصب کنتور هوشمند و اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری میتواند به روند کمک شدن این پدیده کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا مردم نیز باید همکاری و همراهی لازم را داشته باشند.
این مقام مسئول فرونشستهای ایجاد شده در استان سمنان را ناشی از خشکسالیهای پیدرپی و برداشتهای بیرویه از منابع آب زیرزمینی عنوان کرد.
احسانی با اشاره به اینکه چاه غیرمجاز فعال در حال بهرهبرداری در استان نداریم، عنوان کرد: سمنان با ۱۲۰ میلیون مترمکعب اضافه برداشت مواجه است.
احسانی با بیان اینکه این شرکت از طریق نیروهای گشت و بازرسی امر حفاظت از منابع آبی را در دستور کار دارد؛ گفت: امسال ۲۸ چاه در حال حفاری توسط کارشناسان آب منطقهای سمنان کشف شد.
وی افزود: ۸۰ درصد از چاههای کشاورزی استان سمنان به کنتورهای هوشمند مجهز شده است و برای پیشگیری از تخلفات در این راستا؛ راهاندازی سامانه هوشمند قرائت از راه دور کنتورها را در دستور کار قرار دادهایم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقهای استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پروژههای تأمین آب از سوی این شرکت به جد در حال انجام است؛ افزود: در دور دوم سفر رئیس جمهور شهید به استان سمنان افزایش اعتبار برای پروژههای تأمین منابع آبی استان سمنان در دستور کار قرار گرفت.
احسانی با بیان اینکه اجرای این پروژهها متوقف نشده و در حال اجرا است؛ خاطرنشان کرد: در صورت تأمین و افزایش اعتبار سرعت اجرای پروژهها افزایش مییابد.