به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقهای یزد، جواد محجوبی مدیرعامل این شرکت در نشست با اصحاب رسانه استان که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، گفت: برای تامین آب شرب و بهداشت استان حدود ۱۴۳ میلیون مترمکعب آب تولید میشود.
وی افزود: ۸۳ میلیون مترمکعب آب از منابع محلی و ۶۰ میلیون مترمکعب آب از انتقال آب بین حوزهای تامین میشود.
محجوبی در ادامه بیان کرد: ۸۴۰ میلیون مترمکعب آب از منابع آب زیرزمینی استان برای کلیه مصارف کشاورزی، صنعت و خدمات و شرب و بهداشت، برداشت میشود.
وی با بیان اینکه ۷۸ درصد از آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود ابراز کرد: حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی ( چاه و چشمه و قنات) استان مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد خاطر نشان کرد: ۵۷۰ میلیون مترمکعب آب از چاهها، ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب از قناتها و ۲۰ میلیون مترمکعب آب از چشمهها در بخش کشاورزی برداشت میشود.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقهای یزد با اشاره به اینکه یزد، چهارمین استان صنعت کشور و دومین استان معدنی کشور است، بیان کرد: حدود ۶۵ میلیون مترمکعب آب در حوزه صنعت استان مصرف میشود.
محجوبی به خطهای انتقال آب بین حوزهای اشاره کرد و گفت: خط اول انتقال آب از کوهرنگ از سال ۱۳۷۹ تاکنون در حال بهرهبرداری است که سالیانه به طور میانگین ۶۰ میلیون مترمکعب آب به استان منتقل میشود.
رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی آب منطقهای یزد به خط انتقال آب خلیج فارس اشاره کرد و افزود: خط اول انتقال آب خلیج فارس با تخصیص ۲۰ میلیون مترمکعب و سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه اجرای خط دوم انتقال آب خلیج فارس به ۱۷۰ همت اعتبار نیاز دارد و به صورت چند فاز اجرا خواهد شد، خاطر نشان کرد: فاز اول این خط با لولهگذاری ۳۳ کیلومتر از سمت یزد به پایان رسید.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد در ادامه تصریح کرد: فاز دوم خط دوم انتقال آب خلیج فارس به استان به طول ۳۳ کیلومتر تا پایان سالجاری به اتمام میرسد.
محجوبی در ادامه با بیان اینکه استان یزد در زمینه پساب جزو استانهای پیشرو محسوب میشود، گفت: در صورت تکمیل زیرساختهای لازم، ۳۰ میلیون مترمکعب پساب قابلیت استفاده در صنایع و فضای سبز را دارد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد عنوان کرد: رسانهها با تولید محتوای مناسب در زمینه مدیریت مصرف میتوانند باعث افزایش درک مردم از ارزش بالای آب شوند.
وی خاطر نشان کرد: آگاهی، شفافیت و مطالبهگری از سوی رسانهها باعث افزایش بهرهوری در حوزههای کشاورزی و صنعت خواهد شد.
وی افزود: رسانهها با اطلاعرسانی درست و مطالبهگری نقش موثری در پایداری و حفظ منابع آب برای ذینفعان و نسلهای فعلی و آینده دارند.