سخنگوی شرکت آب منطقهای کرمان:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، سینا روزبهانی سخنگو و مدیر روابط عمومی این شرکت با اشاره به اینکه در بند ۲ ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم توسعه به مدیریت یکپارچه آب و برق تأکید شده است، گفت: یکی از راهکارهای مهم برای نظارت و کنترل برداشت آب استفاده از ظرفیتهای بخش برق به دلیل وجود زیرساختهای مناسب در این بخش است.
وی افزود: استفاده از ظرفیتهای بخش برق در مدیریت برداشت آب کشاورزی، علاوه بر امکان نظارت بر برداشت آب و کمک به اصلاح الگوی کشت، میتواند به شرکتهای توزیع برق نیز برای کنترل میزان مصرف برق کشاورزی که به صورت یارانهای به کشاورزان اختصاص یافته است، کمک کند.
روزبهانی بیان داشت: بر مبنای مصرف برق چاههای کشاورزی، چاههای پرمصرف و بدمصرف مشخص شده و در صورت وجود اضافه برداشت آب، با اعمال محدودیت مواجه میشوند.
سبحان شفیعیزاده مسئول رصد و پایش اجرای شیوهنامه مدیریت توأمان منابع آب و مصرف برق چاههای کشاورزی شرکت آب منطقهای کرمان با اشاره به اینکه مدیریت توأمان آب و برق یکی از ایدههای کارآمد، به روز و فنی در مدیریت منابع آب است.
وی با بیان اینکه فرابخشی بودن موضوع آب میتواند به پیشبرد سریعتر اهداف برنامه سازگاری با کم آبی کند، گفت: براساس شیوهنامه وزیر محترم نیرو که در سال گذشته در راستای اجرای مصوبات هیئت محترم وزیران و قانون توزیع عادلانه آب با هدف مدیریت توأمان برداشت آب و مصرف برق در چاههای کشاورزی ابلاغ شده، برای هر چاه یک سهمیه قراردادی انرژی برق ماهانه بر اساس اطلاعات پروانه کشاورزی محاسبه شده است.
شفیعیزاده تصریح کرد: با توجه به ساعت کارکرد مجاز چاه کشاورزی در هر ماه و قدرت قراردادی ذکر شده در پروانه بهرهبرداری، سهمیه مجاز انرژی ماهانه برای هر چاه محاسبه میشود و در صورت تجهیز چاه به کنتور هوشمند حجمی آب، مبنای محاسبات حجم اندازهگیری شده کنتور آب خواهد بود.
وی افزود: در صورتی که مشترک نسبت به سهمیه قراردادی انرژی، مازاد مصرف برق داشته باشد، پس از اخطار به مشترک و در صورت مشاهده اضافه برداشت آب نسبت به حجم مجاز مشخص شده در پروانه با اعمال محدودیت برق مواجه خواهد شد.