به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابطعمومی شرکت آب منطقهای هرمزگان، امید ذاکری، رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی آب منطقهای هرمزگان، اظهار کرد: در چهارماهه سال جاری شرکت آب منطقهای استان هرمزگان با استفاده از خدمات شرکتهای مهندسین مشاور و با استفاده از کارشناسان اکیپهای های گشت و بازرسی نسبت به شناسایی بیش از یکصد چاه آب فاقد شمارشگر اقدام و پس از صدور اخطاریه و پیگیریهای انجام شده، ۱۰۳ دستگاه کنتور حجمی هوشمند بر روی این چاههای شناسایی شده نصب و کالیبراسیون گردید.
وی با بیان اینکه این کنتورهای متناسب با لوله خروجی چاهها که در پروانه بهرهبرداری آنها درج گردیده در سایزهای مختلف ۲،۳،۴، ۵ و 6 اینچ بوده است، افزود: در این مدت بیشترین کنتور هوشمند نصب شده در شهرستانهای بندرعباس، رودان، میناب و حاجیآباد به ترتیب ۳۰، ۲۸، ۲۲ و ۱۷ دستگاه میباشد.
رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی آب منطقهای هرمزگان بیان کرد: هدف اصلی نصب کنتورهای هوشمند در درجه اول صیانت، احیا و تعادل بخشی از آبهای زیرزمینی از طریق کنترل بهرهبرداری آبهای زیرزمینی طبق پروانه بهرهبرداری هست.
ذاکری به تشریح سایر اهداف نصب کنتور های هوشمند پرداخت، عنوان کرد: صرفهجویی و مدیریت مصرف آبهای زیرزمینی، نظارت بر بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی از راه دور، قابلیت تنظیم حجم آب بهرهبرداری و امکان اخذ گزارشهای آنلاین و برخط است.
وی اظهار کرد: در ۴ماهه اول سال جاری گروه اکیپهای گشت و بازرسی از آبهای زیرزمینی با گشت و بازدید از چاههای آب شهرستانهای استان توانستند نسبت به شناسایی ۸ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی توسط برخی مالکان چاههای مجاز استان اقدام و پس از پلمب این چاهها جرایم مربوطه از آنها اخذ شد.
رئیس گروه احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی آب منطقهای هرمزگان، گفت: بیشترین اضافه برداشت شناسایی شده در شهرستانهای میناب، حاجیآباد، رودان به ترتیب با ۳.۲، ۲.۰۳ و ۱.۰۵ میلیون مترمکعب است.
ذاکری تأکید کرد: اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی ضمن اینکه حقالناس بوده و مسئولیت شرعی بر شخص متخلف داشته باعث افت بیشتر و آسیب به آبخوانهای استان شده و استمرار تولید محصولات زراعی را در میانمدت تهدید نموده باعث بیکاری کشاورزان خواهد شد. از طرف دیگر نیز با خالیشدن آبخوانها باعث فرونشست دشتهای شده و پیامدهای مرتبط را به همراه دارد. اضافه برداشت آبهای زیرزمینی باعث نفوذ آبهای شور به آبخوانها گردیده و ضمن کاهش کمی آبهای زیرزمینی میگردد کاهش کیفیت و شورشدن آبهای زیرزمین نیز از پیامدهای ناگوار دیگر این اقدام غیرقانونی هست.