یکشنبه, 4 آذر 1403
مشروح خبر :: ۲۴ درصد حجم مخازن سدهای خراسان جنوبی پر آب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی:

۲۴ درصد حجم مخازن سدهای خراسان جنوبی پر آب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر موجودی آب در مخازن سد‌های خراسان جنوبی ۱۸ و نیم میلیون متر مکعب است که نشان دهنده خالی بودن ۷۶ درصد ظرفیت مخازن سدهاست.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، عباس سارانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اظهار داشت: در استان ۸ سد مخزنی با ظرفیت کلی ۷۵ میلیون مترمکعب وجود دارد که در حال حاضر تنها ۲۴ درصد حجم آنها آب ذخیره دارند. 

سارانی با اشاره به استمرار بیش از دو دهه شرایط خشکسالی در استان گفت: مقایسه منابع آبی سطحی در دو بازه ۲۰ ساله اخیر با ۲۰ ساله قبل‌تر آن نشان‌دهنده کاهش ۲۳ درصدی وقوع روان آب‌های سطحی است که اثرات منفی آن بر روی منابع زیرزمینی به وضوح قابل مشاهده است به طوری‌که، در این مدت آبدهی قنوات ۲۲ درصد، چشمه‌ها ۴۰ درصد و چاه‌ها ۲۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: از منابع آب استان ۸۸ درصد در بخش کشاورزی، ۹ درصد در بخش شرب و ۳ درصد در صنعت استفاده می‌شود که شرایط خشکسالی و افزایش مصارف سبب شده که با افت سطح آب سفره‌های زیرزمینی مواجه شویم به طوریکه متوسط افت سالانه سطح آب در دشت‌های استان۲۶ سانتی‌متر است.

وی افزود: کسری مخزن استان در سال آبی گذشته ۱۳۶ میلیون مترمکعب و به صورت تجمعی در ۳۰ سال اخیر ۴ میلیارد مترمکعب است. 

سارانی بیان داشت: اثر این کسری مخزن‌ها باعث شده که از ۳۵ محدوده مطالعاتی استان ۲۶ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی اعلام شود. 

وی گفت: در استان ۱۶ دشت دچار فرونشست است که این موضوع سبب از دست رفتن آبخوان‌ها شده که برگشت‌پذیری آن تقریباً غیرممکن است لذا باید مدیریت مصرف آب در تمامی بخش‌ها به طور خاص مورد توجه قرار گیرد. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای سند سازگاری با کم آبی در استان گفت: براساس این سند در فاز اول باید ۱۶۴میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه‌جویی شود که با اجرای پروژه‌های همزمان شرایطی فراهم خواهد شد تا به معیشت کشاورزان آسیبی وارد نشود.  

سارانی به طرح‌های در دست اجرا اشاره کرد و اظهار داشت: باید یک شرایط پایداری برای تأمین آب در استان ایجاد کنیم و از تمامی منابع آب موجود به خصوص منابع آب نامتعارف برای مصارف بهره ببریم.  

وی با اشاره به اهمیت تأمین آب شرب برای شهروندان افزود: طرح‌های آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس با توجه به محدودیت منابع آبی و افزایش جمعیت آنها در اولویت قرار دارد که طرح آبرسانی به بیرجند هم اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که با انتقال ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه کمبود آب برای میان مدت مرتفع خواهد شد. 

سارانی گفت: برای اجرای این پروژه ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که تا پایان سال به بهره برداری برسد.  

مدیرعامل شرکت منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان داشت: طرح آبرسانی به طبس نیز با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان هم اکنون پیشرفت فیزیکی ۳۲ درصدی دارد.  

سارانی افزود: مطالعات طرح آبرسانی به شهرستان در میان ۵۰ درصد، مطالعات آبرسانی به فردوس ۴۷ درصد و مطالعات آبرسانی از دشت آهنگران برای ۵ شهر و ۱۴۷ روستا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که برای آغاز عملیات اجرایی آن در حال جذب اعتبارات ملی هستیم. 

وی با اشاره به اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی برای مدیریت رواناب‌ها گفت: ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر رئیس جمهور شهید به استان برای اجرای ۶ طرح تغذیه مصنوعی اعتبار تخصیص داده شده که پروژه های تغذیه مصنوعی بندان، گزیک و آهنگران با اولویت در حال اجرا است. 

سارانی خاطرنشان کرد: با جذب ۵۴ میلیارد تومان اعتبار، عملیات تکمیلی پروژه تغذیه مصنوعی «بندان» شهرستان نهبندان آغاز و هم اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کد خبر: 75174
  تاریخ خبر : 1403/05/13
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/05/13
 معصومه خداوردیان
 329