دوشنبه, 5 آذر 1403
مشروح خبر :: کاهش ۱۶۴ میلیون مترمکعبی آب در بخش کشاورزی خراسان جنوبی با اجرای فاز نخست طرح سازگاری با کم‌آبی مورد انتظار است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای:

کاهش ۱۶۴ میلیون مترمکعبی آب در بخش کشاورزی خراسان جنوبی با اجرای فاز نخست طرح سازگاری با کم‌آبی مورد انتظار است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح سازگاری با کم‌آبی در استان، تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در کشاورزی استان را یک ضرورت خواند و گفت: در فاز نخست این سند باید ۱۶۴ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی کاهش باید.

به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، عباس سارانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی در جلسه شورای مدیران شرکت آب منطقه‌ای که با حضور رئیس حوضه آبریز فلات مرکزی و شرقی و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز همراه بود، اظهار داشت: اکنون از ۳۵ محدوده مطالعاتی استان، ۱۴ محدوده ممنوعه بحرانی و ۱۲ محدوده ممنوعه است و وضعیت ناپایدار آب زیرزمینی سبب شده که ۶ محدوده از محدوده‌های مطالعاتی ممنوعه استان به محدوده مطالعاتی بحرانی تبدیل شود.

سارانی با اشاره به طرح‌های آبرسانی استان بیان کرد: تامین اعتبار طرح بزرگ آبرسانی از آهنگران به پنج شهر و ۱۴۷ پارچه روستا و طرح‌های آبرسانی به شهرهای بیرجند و طبس در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: در واقع ۹۵ درصد وابستگی استان به منابع آب زیرزمینی است و میزان آبدهی چشمه‌ها حدود ۴۰ درصد، قنوات ۲۲ درصد و چاهها ۲۴ درصد کاهش در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰ داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح سازگاری با کم‌آبی در استان گفت: در قالب این طرح ۱۵ پروژه در اولویت اجرا قرار دارد که مهمترین آن مدیریت مصرف آب است.

سارانی با تاکید بر لزوم  تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری یادآور شد: این سند در دو فاز تعریف شده که با هدف کاهش مصرف در تمامی بخش ها در حال انجام است.

وی خاطر نشان کرد که در فاز نخست این سند باید ۱۶۴ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی کاهش باید.

سارانی با بیان اینکه در استان به طور متوسط سالانه ۲۶ سانتی‌متر کاهش سطح آب آبخوان‌ها را داریم، ادامه داد: در ۳۰ سال گذشته حدود ۴ میلیارد مترمکعب کسری مخزن داشته‌ایم که این میزان در سال آبی گذشته ۱۳۶ میلیون مترمکعب بوده است

وی خاطرنشان کرد:  اگر تمهیداتی برای جبران و مدیریت مصرف شکل نگیرد دچار وضعیت بحرانی‌تری خواهیم بود.

وی پیشرفت فیزیکی طرح آبرسانی به بیرجند را ۳۹ درصد و طبس را ۳۲ درصد اعلام کرد و گفت: آبرسانی به بیرجند جزو طرح‌های اولویت‌دار وزارت نیرو است که آب از فاصله ۶۰ کیلومتری به بیرجند منتقل خواهد شد و برای طبس نیز ۱۰۰ لیتر در ثانیه آب تأمین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به موضوع تأمین آب داشته و انتظار داریم در سال‌جاری این طرح ها به پایان برسد و بخشی از نیاز مردم در طبس و بیرجند مرتفع شود.

سارانی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده در سال‌های گذشته برای کنترل سیلاب، مهار رواناب ها و تغذیه سفره‌های زیرزمینی ۶ سد تغذیه مصنوعی در دستور کار قرار دارد که سه سد بندان با ۵۹ درصد، گزیک با ۱۵ درصد و آهنگران زیرکوه با ۴۱ درصد در سنوات گذشته آغاز شده و در سفر دوم رئیس جمهور شهید به استان اعتبار دریافت کرد.

وی با اشاره به اختصاص ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای ۶ سد تغذیه مصنوعی استان در سفر هیئت دولت به استان گفت: از این میزان صد میلیارد تومان اخیرا توسط وزارت نیرو برای تکمیل این پروژه ها به خصوص سد تغذیه ای بندان اختصاص یافت.

کد خبر: 75058
  تاریخ خبر : 1403/05/04
  آخرین به‌روزرسانی : 1403/05/04
 معصومه خداوردیان
 350