مدیرعامل شرکت آب منطقهای خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای بوشهر، علی محمدی مدیرعامل این شرکت اظهار کرد: به منظور تأمین و افزایش بهرهوری منابع آب و همچنین صیانت و حفاظت این مایع ارزشمند، طرحهای متعددی در استان بوشهر در دست اجرا و برنامه ریزی است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۶ پروژه سدسازی در مراحل مختلف ساخت است و آبگیری و بهرهبرداری از آب برخی از این سدها در سنوات اخیر انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر سد خاییز تنگستان را یکی از پروژههای مهم در توسعه کشاورزی و اقتصادی این شهرستان نامید و گفت: شهرستان تنگستان یکی از قطبهای نخلداری در استان بوشهر است و شبکه آبیاری و زهکشی اهرم با قدمتی بیش از ۱۴۰ سال گواهی بر این مدعاست.
محمدی افزود: آبیاری بیش از یک هزار و دویست هکتار از نخلستانهای اهرم از طریق منابع آب زیرزمینی و یا سد انحرافی اهرم به صورت فصلی انجام میشد، اما با رهاسازی آب از سد خاییز در تابستان ۱۴۰۲، این نخیلات برای نخستین بار از آبی پایدار و با کیفیت بهرهمند شدند و این آبیاری به صورت دورههای برنامه ریزی شده ادامه دارد.
وی تصریح کرد: این اقدام در امتداد سفر سال ۱۴۰۱ رئیس جمهور فقید "شهید رئیسی" و دیدار چهره به چهره وی با کشاورزان منطقه بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر، آبگیری دو سد دیگر در استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ را بخشی دیگر از دستاوردهای صنعت آب استان بوشهر معرفی کرد و افزود: سد باغان و اخند دو پروژه مهم تامین آب شرب و صنعت هستند که انتفاع آن به مردم شهرستانهای "جم"، "دشتی" و "عسلویه" میرسد.
محمدی اضافه کرد: سد باغان با حجم مخزن ۳۲ میلیون مترمکعب با هدف تامین آب شرب و صنعت در شهرستان جم و آب کشاورزی در شهرستان دشتی و سد اخند با حجم مخزن ۲ میلیون مترمکعب با هدف تامین آب شرب و کشاورزی در شهرستان عسلویه به مرحله آبگیری رسیده است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به سد دالکی به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای عمرانی استان بوشهر خاطرنشان کرد: این سد با حجم مخزن ۲۷۰ میلیون مترمکعب، با هدف آبیاری بیش از ۲ میلیون اصله نخل در شهرستان دشتستان در حال احداث است و تکمیل آن موجب احیا نخلستانهای این منطقه خواهد شد.
محمدی عنوان کرد: یکی از چالشهایی که همواره در مسیر تکمیل این پروژه بزرگ قرار داشته، تامین منابع مالی بوده است و با توجه به راهبردهای شهید رئیسی در حوزه تامین آب، این پروژه که در ابتدای دولت سیزدهم ۲۳ درصد پیشرفت داشته، هم اکنون با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارای کارگاهی فعال و پویا است.
وی با اشاره به شروع عملیات اجرایی دو سد مهم در شهرستانهای تنگستان و دشتستان گفت: شروع عملیات اجرایی سد "دهرود" در شهرستان دشتستان در سال ۱۴۰۲ و سد "باهوش" در شهرستان تنگستان در سال ۱۴۰۱، و همچنین تکمیل مطالعات ۴ سد دیگر در مناطق مختلف استان بوشهر، گامی بلند در تامین آب پایدار این استان است و افقی روشن پیش روی شرب، صنعت و کشاورزی قرار خواهد داد.
علی محمدی اظهار کرد: طرحهای دیگری با رویکرد مدیریت مصرف و افزایش بهره وری آب نیز در استان بوشهر اجرایی شده است که لایروبی شاخه شمالی و جنوبی رودخانه حله، لایروبی زهکشهای شهرستان دشتستان، احیا و مدرن سازی بند مقسم بصری، تکمیل و بهره برداری از ایستگاه پمپاژ "حاج مهدی" در شهرستان دشتستان، تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی"دالکی-کلل" و اجرای فاز اول خط انتقال سد خاییز از جمله این طرحها است.