مدیرعامل شرکت آب منطقهای خبر داد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، حمید علیدادی سلیمانی مدیرعامل این شرکت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص آخرین وضعیت بارندگی و ذخیره سدها در استان کرمان اظهار داشت: استان کرمان در اقلیم نیمه خشک و کم باران واقع شده و لازم است که صرفهجویی، جدی گرفته شود.
وی افزود: در سال آبی جاری بر اساس بارندگیهای صورت گرفته، حدود ۸۵ میلیون مترمکعب روانآب به سدهای استان کرمان وارد شد.
علیدادی سلیمانی تصریح کرد: در حال حاضر سدهای استان فقط ۲۸.۵ درصد (معادل ۱۶۲.۶۷ میلیون مترمکعب) آب دارند که نسبت به سال گذشته ۳.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان با تأکید بر اینکه سد «تنگوئیه» سیرجان کمترین میزان آب با حدود ۹.۳۳ درصد آب کمتری میزان آب را دارد، اظهار داشت: سدهای «جیرفت»، «شهید سلیمانی» بافت و «نسا» هم به ترتیب ۳۳ درصد (۱۰۶.۲ میلیون مترمکعب)، ۳۱.۸ درصد (۱۲.۷ میلیون مترمکعب) و ۲۳.۸۶ درصد (۴۰ میلیون مترمکعب) آب دارند.
وی در ادامه گفت: طبق مرجع رسمی اعلام آمار بارندگی، سازمان هواشناسی است ولی بر اساس دادههای مربوط به ایستگاههای شرکت آب منطقهای، میزان بارندگی استان تاکنون ۱۲۶.۹ میلیمتر است که نسبت به میانگین مشابه بلند مدت که ۱۲۵.۹ میلیمتر بوده است، ۰.۸ درصد افزایش یافته است.
علیدادی سلیمانی تصریح کرد: علیرغم اینکه میزان بارندگی در سال آبی جاری در حد نرمال بوده است، اما پراکندگی بارندگی در استان به صورت یکسان نیست و در برخی از ایستگاهها با کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت مواجه هستیم.
وی در ادامه بیان داشت: کشاورزان این موضوع را در نظر داشته باشند که در واقع خود آنها صاحبان اصلی آب هستند و اگر ما بحث صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی را مطرح میکنیم به این دلیل است که این منابع پایدار باشند تا مردم بتوانند سالیان سال از آنها استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: راهکارهایی مانند استفاده از سیستمهای نوین آبیاری و آبیاری تحت فشار و یا کشت گیاهان کمآببر میتواند منجر به کاهش برداشت آب شود.
وی، صرفهجویی در مصارف شرب و بهداشت را دارای اهمیت فوقالعادهای دانست و گفت: یکی از مهمترین منابع آب در استان، منابع آب شرب هستند که باید دارای کیفیت خاصی باشند و با توجه به اینکه ظرفیت تأسیسات و خطوط انتقال و توزیع آب شرب محدود است، باید به صورت ویژه در این منابع صرفهجویی کرد.
علیدادی سلیمانی با اشاره به حداکثر همکاری شرکت آب منطقهای کرمان با شرکت آب و فاضلاب برای تأمین آب شرب استان کرمان بیان داشت: در سه سال گذشته مجوز ۵۶ حلقه چاه پدافندی به شرکت آب و فاضلاب داده شده است.
وی گفت: در سال گذشته نیز مجوز حفر ۱۲۸ حلقه چاه آب شرب برای تأمین آب شرب استان توسط شرکت آب منطقهای کرمان داده شده است.
علیدادی سلیمانی افزود: همچنین پروژههای متعددی به منظور تامین آب شرب از جمله تصفیه خانه و آبرسانی به شهرستانهای شرقی از سد نسا، آبرسانی به شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت و اجرای سد شهیدان امیرتیموری به منظور تامین آب شرب شهر رابر و روستاهای حومه در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان تصریح کرد: وقتی برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی اتفاق بیفتد، سفرههای آبی که طی چندین هزار سال تشکیل شده، خالی میشود و در صورت عدم احیای سفره بعد از مدتی زمین نشست میکند. این موضوع، هم باعث از بین رفتن آبخوان میشود و هم ممکن است باعث رساندن خسارت به تأسیساتی مانند راه آهن، خطوط انتقال برق و جادهها شود.
وی مهمترین راهکار جلوگیری از برداشت بیرویه از منابع آب و خطرات آن را اجرای برنامه سازگاری با کم آبی با کمک تمام ذینفعان در استان کرمان دانست و بیان داشت: برای کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی تمام دستگاهها باید با کمک شرکت آب منطقهای در مدیریت برداشت آب از منابع زیرزمینی به میدان بیایند.
علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: کاهش برداشت از منابع آب، نیازمند کمک و همیاری تمام دستگاههای اجرایی و مردم است.