مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی مطرح کرد:
به گزارش شبکه خبری آب ایران به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، عباس سارانی مدیرعامل این شرکت در دیدار با رئیس کل دادگستری استان با اشاره به محدودیت منابع آب سطحی در استان گفت: هشت سد مخزنی با ظرفیت ذخیرهسازی ۷۵ میلیون مترمکعب در استان وجود دارد که در حال حاضر تنها ۲۸ درصد کل مخازن آب ذخیره دارند.
سارانی تأکید کرد: بیش از ۹۵ درصد وابستگی مصارف آب استان به منابع آب زیرزمینی است که با توجه به خشکسالیهای پیاپی در استان میزان آبدهی چشمهها حدود ۴۰ درصد، قنوات ۲۲ درصد و چاهها ۲۴ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰ کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی، با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی گفت: در قالب این طرح ۱۵ پروژه در اولویت اجرا قرار دارد که مهمترین هدف آن مدیریت مصرف آب در تمامی بخشهاست.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی با مصرف ۸۸ درصد بیشترین مصرف آب در استان را داراست که با صرفهجویی ۱۰ درصدی در این بخش، امکان بهتری برای تأمین آب در بخشهای دیگر فراهم میشود.
سارانی عنوان کرد: اکنون ۳۵ محدوده مطالعاتی در استان وجود داشته که ۲۶ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که برای ثبات و پایداری منابع آب زیرزمینی باید مطابق سند سازگاری با کم آبی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه رسالت اصلی ما حفظ و تامین منابع آب است، افزود: دو شهر بیرجند و طبس در زمینه تأمین آب مشکل اصلی دارند که پروژه آبرسانی از ۶۰ کیلومتری به مرکز استان در حال انجام است و تاکنون به ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
سارانی ادامه داد: تاکنون ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شده است که با اجرای آن تأمین ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه در کوتاه مدت برای شهر بیرجند محقق خواهد شد.
وی بیان کرد: پروژه انتقال آب به شهر طبس نیز اکنون ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی عنوان کرد: برای مدیریت روانابهای سطحی نیز احداث ۶ سد تغذیه مصنوعی با ۴۵۰ میلیارد تومان در حال اجرا است که سه پروژه سد بندان نهبندان، آهنگران زیرکوه و گزیک در اولویت اجرا قرار دارد.
سارانی گفت: در طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی سهم استان ۶۰ میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده که بخشی به شرب اختصاص خواهد یافت و شهرهای دارای تنش آبی در اولویت قرار دارند.
وی افزود: در زمینه گرفتن سند برای اراضی حاشیه رودخانهها سال ۹۹ تفاهمنامهای بین وزارت نیرو، منابع طبیعی و ثبت اسناد کشور امضا شد تا آب منطقه ای نسبت به تعیین حریم و بستر رودخانه ها و رفع تصرف اقدام کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی ادامه داد: طول رودخانههای استان ۱۲ هزار کیلومتر است که بخشی از مطالعات حریم و بستر رودخانههای استان انجام و بخشی نیز در حال اجرا است.
رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: پساب شهر بیرجند ظرفیتی بسیار خوب به خصوص برای بخش صنعت استان است که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
محمدجعفر عبداللهی نیز در این دیدار بیان داشت: تنشهای آبی در نقاط مختلف، مردم را آزار میدهد؛ بهگونهای که در برخی مناطق مردم روزی چند ساعت یا هفتهای یک یا دو روز آب دارند.
وی تأکید کرد: مردم برای آب شرب نباید معطل شده یا گرفتار باشند و این موضوع به نبود اعتبارات گره بخورد، لذا این مهم باید در اولویت قرار بگیرد و در اسرع وقت حل و فصل شود.